FotbollTorns IF

Torn ska studsa tillbaka – mot tuffa Assyriska

Förra helgen fick Torn en reality-check när man lades på rygg av serieledaren Utsikten. Stångby-laget hoppas på upprättelse och revansch, i ny svår match, mot Assyriska. 
Torn-tränaren Richard Ringhov var inte nöjd med den insats han fick åskåda från sina spelare i den förra omgången. 
– Vi har inte varit riktigt nöjda med hur vi agerat i vissa situationer de sista matcherna. Det har vi pratat om och det skall bli bättre, säger han.
Mot Utsikten föll Stångby-laget bland annat på individuella misstag i defensiven. Något som måste undvikas mot tuffa Assyriska.
– I vårt försvarsspel måste vi bli ännu mer bestämda på vissa punkter i spelet och anfallsmässigt måste vi förbättra vårt passningsspel, som är grunden till mycket. Vi måste också vara mer synkade i vårt agerande. Vi har dessutom varit lite låga och energilösa i vissa sekvenser, men det har vi pratat om och jag är övertygad om att allt detta blir bättre på lördag. Stämningen är bra och vi har haft ett par riktigt bra träningar denna vecka.
I jämna division ett södra skuggar lördagens kombattanter, Torn och Assyriska, varandra. Vid seger går Torn om Jönköpingsföreningen.
– Jag ser inte det som den största motivationsfaktorn[att gå om Assyriska i tabellen]. Det är två saker som är viktigare: Dels seger, ja, men också att det vi pratat om blir bättre.
– Vi har gjort som vanligt och scoutat enligt vår mall. En passningsinriktat lag som anfaller med mycket folk. Är duktiga individuellt och gjort det bra som nykomling. Så ja, vi vet en hel del, avslutar Richard Ringhov.
Joel Ask
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close