Eskilsminne IFFotbollNyheter

Viktigt bottenmöte för Eskilsminne

Eskilsminne har inte fått den start man önskat på säsongen – och laget ligger just nu under nedflyttningsstrecket. En poäng upp återfinns helgens kombattant, tillika bottenrival, IFK Värnamo.
– Nyckeln är vi själva, att hitta glädjen igen, säger Eskils-tränaren Mattias Lindström. 

– Nä, men det är två lag i poängbehov. Värnamo kommer från Superettan och vi, som var i topp förra året. Det blir en bra match för oss mot ett, på pappret, favorittippat lag. De har Jonas(Thern) som tränare, som vill spela fotboll. Vill utveckla spelare. Ett skickligt lag, är det, med många individualister, säger Eskils-tränaren Mattias Lindström inför helgens match.

I skrivande stund återfinns Eskilsminne på en nedflyttningsplats i division ett södras tabell. Långt ifrån de höjder man nådde under fjolårssäsongen.

Hur besvikna är ni på er säsongsinledning?
– Det är klart att man är besviken när man ligger i botten. Men det är så det är, och det vi får rätta oss efter. Tabellen är ju jämn som satan, men klart man vill ha fler poäng. Men vi känner absolut ingen stress. Om man är stressad efter tio-elva matcher, då är man i fel bransch. Vi möter många bra lag i serien, det får man inte glömma. Jag skulle inte säga att vi haft marginalerna mot oss, men jag vet att vi kan ännu mer.

Hur jobbar man för att det ska vända?
– Det gäller att hitta glädjen, på träningar på samlingar och så vidare. Att kunna spela utan krav och kanske lägga mer fokus på sig själva än på motståndarna – den gamla klyschan. “Släpp ner axlarna, spela fotboll, grabbar”, typ så. Vi har inget att förlora. Jag har varit med länge, och jag vet att det är tyngre ibland. Men jobbar man metodiskt så kommer resultaten, det är jag övertygad om.

Inte nog med att resultaten inte varit av önskad karaktär – även en del skador har drabbat Eskilsminne.

– Vi har haft många skador nu på slutet. Det kommer och går för alla lag, och nu är det vår tur. Tyvärr…

Vad blir nyckeln för er i helgens match?
– Att hitta tillbaka till glädjen, att lita på oss själva och det vi kan.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close