skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIK WormoLilla Torg FFVeberöds AIF

Ekmarks division fyra-trippel: ”Veberöd är veckans bank”

Besnik Rustemaj (bilden) vs Christoffer Ekelund. Där har ni en häftig match i matchen mellan Veberöd och Lilla Torg.

Veberöds AIF hade en stor spelaromsättning inför året och var ett av de division fyra-lagen som det fanns störst frågetecken inför innan säsongen. Efter en tredjedel av serien avverkad ligger laget på andra plats, alldeles i hasorna på ledande Vellinge.

Besnik Rustemaj står noterad för nio mål på lika många matcher. Senast, vid 3-0-segern mot Staffanstorp United, blev det en kasse. Rustemaj hade mycket väl kunnat spela i högre sammanhang än i division fyra, men karriären har inte tagit den fart som många trodde. Som 15-åring tog han steget från Malmö FF till Blackburn Rovers, men vände hem två år senare för spel i Kalmar FF, utan att etablera sig i Allsvenskan och då dog drömmen.
I fjol öste han in mål i Genarp och i år alltså i Veberöd.

Nu tar hans Veberöd emot Lilla Torg och ettan betalar fina 2,01. Veckans bank.
”Torget” har varit en liten besvikelse för mig så här långt, men Christoffer Ekelund (seriens bäste anfallare i mina ögon, sex mål på sex matcher) har börjat varav upp. Laget vann mot Rosengård med 3-0 senast, men rösterna fick två man utvisade då och Lilla Torg noterades för hela sex varningar.

Lilla Torgs problem är tydligt.
Noll kontinuitet.
På tio matcher har de använt 26 (!) olika spelare. Att jämföra med Veberöds 20.
En annan aspekt i sammanhanget är Veberöds hemmafacit. Fem segrar på lika många matcher.
Med en gnutta reservation för vad Lilla Torg får med för lag känns ettan här som veckans bästa spel i division fyra-fotbollen.

I veckas division fyra-trippel lägger vi till Wormo som ska slå Kullavägen på hemmaplan.
Landskronalaget saknade skyttekungen Adonis Berisha (8 mål) senast och förlorade den svåra bortamatchen mot Klippan med 3-2. Inget sådant stör nu och även om 1,30 inte är det sexigaste i världen ska det här vara en formsak.

Veckans skräll?
Ödåkra har det flaggats för tidigare i denna spalt – de är bättre än jag först anade och har dessutom fått in Mattias Lindström i laget. Den gamle räven var med i truppen senast, men saknas nu eftersom hans Eskilsminne (där Mattias är tränare) har match samma eftermiddag på Harlyckan. Det ska inte vara avgörande dock.
Två raka segrar mot billigare motstånd har det blivit, det kan bli mer här.

Åstorp har hackat en del under första delen av säsongen och saknar nu avstängda duon Niklas Hallberg (fem mål på sju matcher) och Jovan Babonic (fyra mål på 9 matcher).
2,95 på tvåan lockar och lite grann måste man ju skjuta från höften. Boom!

Min trippel:
Åstorp-Ödåkra 2
Wormo-Kullavägen 1
Veberöd-Lilla Torg 1

Odds hos Nordicbet: 7,71.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close