Malmö FFNyheter

MFF:s e-sportlag möter danska och norska mästarna i ny turnering

Topprankade FIFA-lag från Sverige, Norge och Danmark gör i sommar upp i nystartade Nordic Masters. Turneringen kommer att spelas på Dreamhack Summer i Jönköping. De två bästa lagen från varje land deltar och Sverige representeras av Malmö FF och Örebro SK. Discovery är på plats och sänder turneringen i alla tre länderna.

Nordic Masters arrangeras av Dreamhack tillsammans med ligorna i de tre länderna. Sverige kommer att representeras av mästarna i eAllsvenskan, Malmö FF, samt av finallaget Örebro SK.

Från Danmark kommer mästarna FC Köpenhamn och finalförlorarna Bröndby IF.medan Vålerenga och Brann ställer upp för Norges räkning.

De sex deltagande lagen kommer att delas upp i två grupper. De två bästa lagen går till semifinal, och vinnarna där gör upp i finalen. Totalvinnaren kan titulera sig mästare i Nordic Masters och erhåller 10 000 USD.

Matcherna spelas den 16 juni i samband med Dreamhack Summer i Jönköping, som totalt pågår mellan 14-17 juni.

Varje match spelas i dubbelmöten där totalställning i båda matcherna avgör om det blir oavgjort. Matcherna spelas på PlayStation och i FUT-mode.

Discovery sänder turneringen i sina kanaler.

– Vi är väldigt glada att ha säkrat rättigheterna till Nordic Masters – Powered by DreamHack. Det förstärker den stabila position som vi har skapat oss inom eSportens värld, säger Anders Bay, Sport Director på Discovery Networks i ett utskick från Svensk Elitfotboll och fortsätter.

– Jämfört med traditionell nyhetsbevakning av idrott så är det här fortfarande en relativt ny arena både för oss och alla andra i branschen, men vi tar eSporten på allvar och tar självklart med oss samma professionalism hit som till vilken annan sportbevakning som helst. Vi ser fram emot att attrahera fler FIFA-supportrar till våra sändningar när vi sänder den här vänskapliga nordiska världsklassturneringen i virtuell fotboll.

– Vår första säsong av eAllsvenskan har varit en härlig upplevelse med högklassigt spel och stort intresse. Det känns helt rätt att våra topplag direkt får mäta sig med sina nordiska konkurrenter, ett naturligt steg för eFotbollen som vi tror kommer att växa rejält närmaste åren, säger Niclas Janson, Digital Utvecklingschef på Svensk Elitfotboll.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close