FotbollLB07Nyheter

Nionde raka segern för LB07 – 5-0 mot Tomelilla

Seriefavoriten LB07 håller för trycket i division 3-fotbollen. Dagens 5-0-seger över Tomelilla IF innebär att laget har maximala 27 poäng efter nio omgångar och målskillnaden 24-1. Dagens store spelare var Sebastian Rask, som gjorde hat-trick.

Skytteungen Rask värvades in från Kulladals FF, men har tidigare haft svårt att få det att lossna med målskyttet även i LB07.

– Idag fick han spela central forward och det är där han är bäst. Vi föredrar dock att bara ha en forward där framme och har då prioriterat en större mer targetbetonad spelartyp och Sebastian har fått gå till höger. Så att han inte gjort så många mål beror i så fall på mig. Men han har gjort väldigt stor nytta för laget ändå och vi utgår alltid från vad som är bäst för laget, poängterade LB07-tränaren Tommy Ringblom.

Och LB07 har många offensiva hot. Daniel “Bato” Jovanovic  gjorde ett av målen och hans spelsinne, passningsfot och teknik har tillfört exakt det LB07 ville ha ut av honom när man lockade över honom från FBK Balkan.

– Egentligen har han tillfört mer än jag trodde. Jag visste att han var bra på det mesta. Fast han har varit ännu bättre än jag föreställde att han skulle vara. Det är härligt att ha Bato i truppen. Framförallt är han extremt proffsig i allt han gör, betonade Tommy Ringblom.

LB07 gick loss till 3-0 redan efter en halvtimme tack vara bra spel. Sedan kom en svacka innan man öste på igen i den andra halvleken.

– Jag tyckte att vi gjorde en jättebra match idag. Men efter 3-0 började vi jaga 4-0 snarare än att kontrollera matchen. Vi pratade genom det i pausen, det blev bättre och mot slutet kunde vi även utnyttja tillfället att byta in några av våra ungdomar.

In kom Fabian Green och Mahmoud Elghoul och de fick därmed chansen att göra seriedebut. 16-årige Mahmoud fick även göra mål (5-0)!

– Det snyggaste av dem alla, pang upp i krysset. Han fick spela i DM mot Bromölla och gjorde mål, Nu fick han vara med i serien också och gjorde mål igen.

Tommy Ringblom erkände att han var lite orolig inför matchen.

– Senast besegrade vi IF Lödde i något som kändes som en riktig toppmatch och spelarna var väldigt glada när vi lyckades. Därför var den en utmaning att gå därifrån till att möta Tomelilla. Men det blev inga problem.

– Överhuvudtaget jobbar vi mycket med att alla ska inse att vi visserligen vunnit en massa raka matcher, men att vi ändå inte vunnit någonting än. Det är vinna serien och avancera till division 2 som gäller och dit är det mycket långt kvar. Tack och lov har jag en trupp med spelare som samtliga brinner precis lika mycket och har samma inställning där som jag, sa Tommy Ringblom.

Oskar Ågren har “sommarlov” i sina studier i USA och var med i LB07-laget. Han kommer troligen att kunna förstärka den suveräna serieledaren i ytterligare två matcher innan han återvänder till USA.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån (Christoffer Borg Mattisson)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close