skanesport_desktop-panorama-1

FotbollSvalövs BK

Svalöv tar sig an Borstahusen i femmans topp

Seriens målgladaste lag mot det det defensivt starkaste.
Det är några av ingångsvärdena när Svalövs BK antar utmaningen – tillika serieledaren – Borstahusens BK i helgens seriefinal.
– Vi kommer att fortsätta spela på vårt sätt, säger Svalövs-tränaren Issa Manglind. 

I ett skiktat division fem västra har Borstahusen tagit kommandot – tätt följt av Svalöv.
Under söndagen gör de upp om viktiga poäng i tabelltoppen.

– Det kommer bli en väldigt rolig match. Vi åker inte upp dit för att be om ursäkt, utan vi kommer spela vårt spel. De är duktiga, starka defensivt, absolut. Ett bra kollektiv och en duktig tränare i Jonas Lindh. Men vi kommer inte anpassa oss efter dem. vi är offensiva och kommer fortsätta vara så, säger Issa Manglind.

Tränaren Issa Manglind anslöt till Svalövs BK under vintern. En match som tycks ha fallit väl ut för alla parter. Manglinds offensiva filosofi har onekligen skördat framgångar på plan.

Hur ser du på er säsong i stort?
– Ja, vi hade ju en liten svacka där, där vi förlorade en match mot Stehag. Men då hade vi sju man borta. Det som har funkat är väl att vi hållit oss till vårt spelsätt och den gameplan vi har jobbat med under vintern. Spontant är vi nöjda, det tycker jag. Vi jobbade rätt hårt under vintern, då jag kom in. Mycket nytt för killarna, jag komin med lite andra ideér. Men jag tycker det har gått bra. Vi kan ta både ett och två steg till, tycker jag.

Är det i offensiven era styrkor ligger?
– Ja, det är det ju. Vi spelar väldigt offensivt. Jag försöker undvika att anpassa mig efter motståndarna – och visst, då kan an ju släppa in lite mål också. Men vi är ju väldigt offensiva. Nicklas Nielsen har gjort många mål för oss – men vi har även vunnit utan honom. Det tror jag är en sak; att vi har fått fler spelare att höja sig. Vi kan inte förlita oss på en eller två, utan det behövs en större bredd.

 

Joel Ask

Foto: Lola Nilsson/Skånesport

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2