FotbollTrelleborg FF

TFF hoppas få revansch på Dösjöbro

När de möttes i Svenska cupen i maj kom Dösjöbro iF ut som segrare. I helgen möts de i division ett, där hoppas Trelleborgs FF på en annan utgång – på revansch och tre poäng.
– Vi vill absolut revanschera oss för matchen senast, säger TFF-tränaren Hans Malmgren. 

Lagen, Trelleborgs FF och Dösjöbro IF, skuggar varandra i ettans jämna toppskikt. En spännande sexpoängsmatch står på schemat under söndagen.

– Det var ju tajt sist vi möttes. De slog ju serieledaren Hammenhög och kommer hit med gott självförtroende. Det är viktig match om man ska vara med där uppe, säger Hans Malmgren.

Trelleborg har gått som tåget med och stått för tre raka avancemang genom seriesystemet. Framgångarna har staplats på hög. Det är först nu som bakslagen uppenbarat sig. Utslagna ur Svenska cupen och en tabellposition man haft för vana att undvika. Men Hans Malmgren är inte orolig.

– Man måste komma ihåg att vi är nykomlingar. Man kan säga att det gått motigt, ja – men samtidigt är vi medvetna om att det är rätt så stor skillnad på division ett och två. Som nykomlingar har vi gjort det riktigt, riktigt bra, tycker jag. V har förlorat tuffa matcher mot riktigt bra motstånd, mot topplag. Vi har varit medvetna om att det inte bara är att gå rakt igenom division ett. Det går inte på någon räls, och det visste vi inför.

Hans Malmgren fortsätter:

– Vi har själva sagt att övre halvan är vårt mål. Steget är rätt stort att ta. Klubben har förutsättningar att ta kliv i framtiden – men just nu kan vi inte spänna bågen allt för mycket.

 

Joel Ask

Foto: Björn Sandberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close