FotbollMalmö FFNyheter

MFF U17 körde över Oddevold

Utdelningen dröjde, men efter fem mål i den andra halvleken kunde MFF U17 besegra Oddevold och ta ett stort kliv mot höstens slutspelsserie.

Till slut blev det 6-1 sedan Samuel Burakowsky gjort hat-trick.

Men de som mest av alla öppnade Oddevoldförsvaret var Sebastian Nanasi (bilden) och Markus Björkqvist. Särskilt Nanasi hittade lägen där han med spelsinne, dribblingar och väggpass kunde utmana och ta sig till farliga lägen.

– Vi behövde nog det här eftersom vi haft en period där vi först förlorade mot IFK Göteborg trots att vi gjorde en riktigt bra match spelmässigt och sedan fick två matcher där vi inte nådde upp i vår vanliga nivå. Det kunde smugit sig i en känsla av att ska vi missa slutspelsserien trots att det är där vi har kapaciteten att spela och ska göra det? Men nu har vi ett betydligt bättre läge, konstaterade MFF-tränaren Robin Asterhed.

De sju bästa lagen från norr- och söder-serierna går till höstserien där vinnarlaget för SM-guld. Efer 6-1-vinsten ligger MFF femma med en match mer spelad än sexan (Trelleborgs FF) och sjuan (Elfsborg). MFF har kvar att möta Lunds BK och jumbon Degerfors IF hemma. En seger ska räcka.

– Givetvis går vi för vinst i båda.

I höst ska man sedan skörda det man byggt upp under våren. Framförallt genom att få betydligt bättre utdelning på chanserna. Mot IFK Göteborg (0-2) brände man till exempel väldigt mycket och egentligen plågades laget – trots 6-1 – av samma sjuka idag mot Oddevold.

I den första halvleken gjorde Samuel Burakowsky det enda målet med ett skott som först touchade en Oddevoldförsvarare och sedan fick skjuts in i kassen av ytterligare en försvarare som försökte rädda på mållinjen. Där blev det utdelning, men inte när Burakowsky fick två frilägen, Martins Egbe missade öppet mål från två meter och Sebastian Nanasi sköt en straff som Oddevoldmålvakten Isak Hellberg räddade.

Det kunde slutat illa när Oddevold kunde utnyttja MFF-lagets akilleshäl fasta situationer och göra mål på hörna och en MFF-försvarare satt en boll i den egna ribban.

Efter pausvilan mer eller mindre bosatte sig MFF i Uddevallalagets straffområde och fick alltså in fem mål. Men man hade chanser till lika många till. Efterhand berodde missarna dock mer på att man skulle leka in bollen än den tidigare ineffektiviteten.

Sebastian Nanasi fick för övrigt revansch för straffmissen genom att göra ett av målen och Martins Egbe kunde glömma sin miss i den första halvleken när han kunde trycka in 6-1. Det resterande MFF-målet gjorde Markus Björkqvist.

Att det finns extra kapacitet i laget att plocka ut i höstserien är rätt tydligt.

– Jag tycker att Häcken är bäst av de övriga lagen i serien. Vi slog Häcken med 4-1, påminde Robin Asterhed.

BK Häcken toppar tabellen före IFK Göteborg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close