MotorNyheter

Säsongsbästa för Jimmy Eriksson trots mardrömsstart

Jimmy Eriksson och tillfällige teamkamraten Lucas Auer körde in på poängplats i båda helgens race i ADAC GT Masters på Red Bull Ring i Österrike – trots en minst sagt problematisk inledning.

Säsongens tredje deltävling fick en riktig mardrömsstart för den svensk-österrikiska duon, som spenderade en stor del av torsdagens test och fredagens fria träning i depån under två mödosamma dagar där Zakspeed-teamets Mercedes-AMG GT3 drabbades av återkommande tekniska problem.

Bekymren innebar att Eriksson och Auer – som tillfälligt ersatte den ordinarie föraren Jeroen Bleekemolen i bil #21 den här helgen – gick in i resten av tävlingen med stora svårigheter.

Trots den allt annat än smärtfria uppbyggnaden lyckades Eriksson/Auer dock leverera två under omständigheterna mycket starka race. I det första heatet på lördagen slog man sig inte bara in på poängplats i det 30 bilar stora startfältet; en åttondeplats i mål markerade rent av Zakspeed-teamets bästa resultat så här långt under 2019. Dessutom flaggades Eriksson/Auer av som loppets bäst placerade Mercedes-ekipage (totalt kommer fem Mercedes-AMG GT3 till start i ADAC GT Masters den här säsongen).

I söndagens Race 2 gjorde man sedan en liknande insats på sin väg mot 11:e plats, denna gång som näst bästa Mercedes-duo, i resultatlistan.

Topp 15 belönas med poäng i ADAC GT Masters.

– Med tanke på hur det såg ut under torsdagen och fredagen får vi nog vara väldigt nöjda med det här resultatet. Vi körde nästan ingenting på två dagar – jag personligen körde fem varv – och vi hade stora problem med bilen. Vi visste att det skulle vara i princip omöjligt att göra något spektakulärt i kvalet efter den uppladdningen, men däremot kom vi in i en väldigt bra racerytm. Jag trodde ärligt talat inte att vi skulle nå så pass högt upp i resultatlistan som vi gjorde, och till och med bli bästa Mercedes i Race 1. Det visar ändå vilken potential som finns i vårt paket, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick.

ADAC GT Masters äntrar nu ett långt sommaruppehåll, där nästa deltävling inte körs förrän den 9-11 augusti på Zandvoort-banan i Nederländerna.

Jimmy Eriksson ligger på 15:e plats totalt i ADAC GT Masters när tre av sju tävlingshelger är avverkade.

Foto: ADAC Motorsport

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close