FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 vann stor internationell cup i Tyskland

Efter stabila 2-0 i finalen mot Fortuna Düsseldorf vann MFF U19 den internationella ungdomsturneringen SPAX Cup i Tyskland.

På vägen fram besegrade MFF värdklubben TUS Ennepetal med 4-1, St Pauli med 3-1 och spelade oavgjort 1-1 mot Sampdoria. I semifinalen mot ett fysiskt starkt FC Midtjylland – som spelade exakt likadant som A-laget med långa inkast, inlägg och en storväxt fysiskt stark anfallskraft – vann MFF med 2-1.

– Fc Midtjylland gick långt i UEFA Youth League och slog bland annat Manchester United och Roma, så det var det bra skalp, säger MFF–tränaren Jeffrey Aubynn som coachade laget tillsammans med Roland Larsson.

Mot Ennepetal nätade Oscar Uddenäs, Amin Sarr, Albin Sundgren och Patriot Sejdiu.

Målen mot St Pauli gjorde Amin Sarr (2) och Amel Mujanic, mot Sampdoria kvitterade Kevin Harletun till 1-1 och i semifinalen mot FC Midtjylland var det Albin Sundgren och Patriot Sejdiu som på bara ett par minuter förvandlade danskarnas 1-0-ledning till seger med 2-1.

I finalen – som liksom de tidigare matcherna spelades 2 x 25 minuter – ställde MFF upp så här:

Lamin Sarr – Linus Borgström, Noah Eile, Johan Rapp – Albin Sundgren, Amel Mujanic, Melker Nilsson, Aleksander Nilsson, Yahya Kalley – Amin Sarr Patriot Sejdiu.

Mot slutet byttes Melker Nilsson mot David Edvardsson.

1-0 gjorde Yahya Kalley (bilden) och 2-0 Aleksander Nilsson.

– Det var en jätteskön seger. Tidigare gjorde vi en bra turnering i Schweiz och efter den visste vi att vi kan utmana vilka lag som helst, gå långt och vinna. Ska vi titta på hela turneringen vill jag lyfta fram trion Amel Mujanic, Patriot Sejdiu och Amin Sarr plus Albin Sundgren, berömmer Jeffrey Aubynn.

Nu åker MFF U19 hem till Malmö och det blir ingen lång vila. Redan på onsdagskvällen väntar match i senior-DM borta mot division 2-laget Eslövs BK. I år har MFF valt att ställa upp med sitt U19-lag i DM just för att få utmaningen att de unga spelarna ska få möjligheten att matchas med erfarna seniorlag.

– Just nu är vi trötta och utpumpade. Men vi ska vara redo på onsdag. Det är utvecklande med utmaningar, betonar Jeffrey Aubynn och konstaterar att SPAX Cup var en bra turnering även utanför själva spelet.

– Mycket folk på läktarna, bra planer, gott boende och bra arrangemang.

Totalt deltog åtta inbjudna lag. Förutom FC Midtjylland och Fortuna Düsseldorf deltog Werder Bremen och Huddersfield i den andra gruppen.

Trea i turneringen blev Sampdoria som slog FC Midtjylland i matchen om tredje pris.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Läs mer om MFF U

Helgens U17-match mot Oddevold

MFF U17 körde över Oddevold

Relaterade artiklar

Back to top button
Close