skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Bjarne Persson ny verksamhetschef i Skånes Handbollsförbund

Just nu pågår en omorganisation i Skånes Handbollsförbund.
Den tidigare verksamhetschefen Emme Adébo är numera utvecklingsansvarig och hans tidigare titel innehavs från och med augusti av Lödde-profilen Bjarne Persson.
– Kombinationen av projektstyrning, ekonomi och kärleken till idrotten – det var därför jag sökte jobbet, säger Bjarne.

Förbundet skriver på sin hemsida:
”Bjarne Persson har varit verksam inom Lödde Vikings men kommer ursprungligen från Kävlinge HK och har också ett förflutet som spelare i H43 Lund. Bjarnes engagemang i Lödde Vikings kommer att avvecklas, med undantag för att han kommer att fortsätta träna ungdomar i föreningen.
Bjarne har under de senaste åren varit anställd vid Sparbanken Skåne. Bjarne har suttit i styrelsen för Skånes Handbollförbund de senaste sju åren med ansvar för utbildningskommittén och är därmed väl förtrogen med organisation och arbetssätt inom Svensk handboll.
Inom förbundet kommer Bjarne att, förutom övergripande och strategiska frågor, ansvara för tränarutbildningar och ekonomi. På sikt kommer Bjarne även att hantera tävlingsfrågor.”

46-årige Bjarne är idag chef för Private Banking på Sparbanken Skåne, men avslutar alltså den anställningen i sommar.
– Jag har jobbat där de senaste 21 åren av mitt liv så det blir en stor omställning.
Var det hjärtat eller hjärnan som fick mest att säga till om i detta beslut?
– Jag tänker väldigt med hjärtat, men hjärnan var ändå inkopplad. Skåne är ett bra handbollsdistrikt som vi kan göra ännu bättre. Det finns områden vi kan bli bättre på och utveckla.
Vad tänker du på specifikt då?
– Vi måste få till en bredd så att folk kan hålla på med handboll hela livet. Hela folkhälsoaspekten måste finnas i fokus och det finns mycket att göra där. Vi ska även titta på hur man gör för att folk inte slutar i tonåren.
Det är just sådana bitar som Bjarne och hans kollegor i Lödde Viking pratat om och jobbat med länge.
– Ja, vi har kör Handboll Fitness I Lödde och vi har ett projekt där handbollen är inkopplad med andra idrotter som fungerar bra. Jag tycker att det är konstigt att folk betalar 600 spänn för att gå på ett gym, när kunskap och förutsättningar finns ute hos idrottsföreningar. Vi kan få mer människor till föreningslivet, det gäller ”bara” att paketera det rätt.
Varför sökte du detta jobbet?
– Jag är galen i handboll och det är mitt store intresse i livet. Jag har varit verksam inom förbundet på styrelsenivå tidigare och när det skulle bli en omorganisation så…
– Jag insåg att det finns frågor jag skulle älska att jobba med och att jag faktiskt kan tillföra någonting i sammanhanget. Idrotten, inte minst handbollen, får inte pengar bara för att den finns till. Den måste driva projekt som RF och samhället vill ha.
– Kombinationen av projektstyrning, ekonomi och kärleken till idrotten – det var därför jag sökte jobbet.

Hur ser du på den omorganisation som görs?
– Emme var mer kanslichef och han är kvar kring de delarna. Det finns ingen som är bättre än honom vad gäller utvecklingsformer kring idrottens kärnvärden och jag är väldigt glad över att han är kvar inom skånsk handboll. Det var nästintill en förutsättning för att jag skulle hoppa på det här tåget.
Vad blir det första du gör på nya jobbet?
– Jag måste lära känna de andra föreningarna, det är dem vi jobbar för. Vårat uppdrag är att göra deras vardag så enkel som möjligt. Vissa föreningar känner jag väl, andra inte lika väl. Vi ska få de skånska handbollsklubbarna att växa och ge dem förutsättningar att fokusera på sina utövare och sporten i helhet. det är viktigt att det kommer barn och huttar handboll, men det är så mycket annat som måste fungera för att det ska bli möjligt, avslutar Bjarne Persson.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close