FotbollNyheter

Jörgen Pettersson snörade på sig – och nätade

Landora BK var skadedrabbat och bänken till mötet med Harlösa IF gapade nästan tom.
Då fick huvudtränaren Jörgen Pettersson snöra på sig skorna – och bidra med mål i lagets i lagets 8-3-kross. 
– Man blir som ett litet barn, sa Jörgen Pettersson. 

Landora BK har – som många andra lag – varit drabbat av såväl skador som studenttider. Till helgens möte med Harlösa IF lyckades man endast bemanna avbytarbänken med tre spelare. En av dessa var huvudtränaren(den tidigare Borussia Mönchengladbach- och MFF-spelaren) Jörgen Pettersson, 43 – som byttes in i mitten av den andra halvleken och krönte insatsen med ett mål.

– Vi var tolv spelare borta, lite ont om folk, så jag fick ställa upp, helt enkelt. Jag visste väl om det innan. Vi var ju bara tre på bänken. Jag var förberedd på det, säger Jörgen Pettersson.

Målet var ett av den högre skolan. Ett långt inlägg nådde Jörgen, som dämpade bollen med bröstet, vek i sidled och tryckte dit den.

– Jo, det var kul. Alltid kul att göra mål. Man blir nästan som ett litet barn när man är där ute.

Kan Landora-publiken räkna med att se dig på plan igen?
– Ja, man vet aldrig. Sen är det ju tränare som jag är… Och alla spelare går ju före. Men samtidigt, skulle vi ha lite tunt om folk så vet man aldrig. Vi får se. Vi får ju tillbaka en del spelare nu också.

Jörgen Pettersson gör sin första säsong som tränare i Landora. Laget ligger just nu tre poäng ovanför det negativa kvalstrecket.

Hur ser du på er säsong?
– Eh, spelmässigt så har den varit bra, riktigt bra. vi spelar bra fotboll. Tyvärr är vi lite – vad ska man säga? – unga och dumma. Vi är ett väldigt, väldigt ungt lag. Så när vi möter de äldre, fysiska lagen så tar det ut sin rätt ibland. Vi är bra med boll, men det här fysiska har vi inte riktigt ännu. Det gör att vi tappar lite poäng här och var. Målsättningen är att stanna kvar, det är det. Men fotbollsmässigt har vi potential att bli topp tre. Men det kommer behövas tid.

Hur ser du personligen på din tid i klubben så här långt?
– Nä, den har varit bra. Det är en välorganiserad klubb. En klubb som satsar på unga spelare. En jättefin klubb. Men ett lag som behöver lite rutin för att ta nästa steg. Det hade varit bra att få in några äldre, så att de unga kan ta nästa steg.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close