FotbollNyheterTrelleborg FF

Klubbar från Danmark och Ryssland jagar Trelleborgs FF:s Isak Jönsson

Trelleborgs FF kan få svårt att behålla succébacken Isak Jönsson. Flera stora klubbar visar intresse och planerar att agera under sommarfönstret. Enligt uppgifter till SkåneSport är två av dem Krasnodar från Ryssland och FC Midtjylland från Danmark.

– Jag har inga kommentarer mer än att Isak gjort det så bra att det är naturligt att han uppmärksammas och att det finns intresserade klubbar. Men vilka klubbar det i så fall skulle vara eller hur pass nära det är har jag inga kommentarer om, säger Isak Jönssons agent Nima Modyr.

Så sent som i mars förlängde dessutom den 20-årige backen kontraktet med TFF och skrev på för ytterligare tre säsonger. I sommar har han därför två och ett halvt år kvar på kontraktet och TFF ett bra förhandlingsläge.

Isak Jönsson kom till Trelleborgs FF från Malmöklubben BK Olympic sommaren 2018 och anpassade sig snabbt till den allsvenska nivån.

Han är stark, lång (194 centimeter), bra i luften och har en specialkompetens i långa inkast vilket passar mycket väl in i bilden av hur FC Midtjylland scoutar och rekryterar spelare. FC Midtjylland satsar enormt mycket på fasta situationer.

I år har Isak Jönsson spelat tio matcher i Superettan för TFF och gjort ett mål. Förra hösten blev det 13 matcher i Allsvenskan och ett mål. I BK Olympic spelade han i division 3 och 2. Moderklubben är Skurups AIF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close