skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSvalövs BK

Niklas Nielsen – kampen om första platsen blir självklart tuff

Niklas Nielsen spelar i Svalövs BK, leder skytteligan och nu ligger laget tvåa i serietabellen.

Det går bra för SBK. Vad är din förklaring till att ni nu ligger tvåa i tabellen?
– Jag tycker att med det laget vi har så skall vi absolut vara med och slåss om dem 3 första platserna. Men samtidigt är det hårt jobb som ligger bakom allting. Vi jobbar stenhårt för varandra och vill alltid göra varandra bättre. Det är inte bara på planen utan även utanför. En fin gemenskap och hårt jobb ligger bakom att vi ligger i toppen.

Ni är det laget som gjort flest mål, 43 st än så länge i er serie. Ni är också det lag som släppt in minst mål efter Borstahusens BK som endast släppt in 3 mål. Niklas leder skytteligan i serien ganska övertygande med sina 17 mål.

Du fortsätter att leverera i varje match. Vad är hemligheten med din målfarlighet?
– Har alltid gjort mycket mål, vet inte varför. Men faktum är att göra mål är det roligaste som finns! Det är nog det som får igång mig där. Jag har alltid gillat att få den pressen på mig att jag ska göra mål. Har väl ett snitt på 30 baljor per säsong men vem vet, jag börjar bli gammal nu så det kanske går ner snart haha. Jag tänker i varje löpning jag tar att jag ska hitta ytan där jag kan göra mål. Spelförståelse och viljan är nog det som är det viktigaste. Sen är det extra kul när man spelar en tuff match som mot Borstahusen där vi spelar med en man mindre i 75 minuter. Vi krigar för varandra. Matchen är lite hetsig, mycket munhuggs som jag tycker hör till i en sådan match. Sen att man får stänga munnen på dem att avgöra i minut 90. Finns inget skönare än det på en fotbollsplan!

Två matcher är kvar att spela innan sommaruppehållet. Nästa match är borta mot Perstorp Bälinge IK. Perstorp har endast gjort 4 mål och dessa ligger nu på en jumboplats så tror du det blir en enkel seger?
– Det finns inga enkla matcher. Alla matcher skall poängen spelas om. I just denna match kommer allting att handla om hur vi kan motivera varandra så att samtliga i truppen går ut och jobbar lika hårt som vilken match som helst.

Sista hemmamatchen blir väl lite av ett derby då Ljungbyheds IF kommer till Svalöv. Vad är dina tankar om denna match?
– Vet inte särskilt mycket om Ljungbyhed men ett lag i serien som vi vill slå såklart. Mitt fokus ligger bara på Svalövs BK. Jag bryr mig mindre om dem andra lagen i serien.

I Fair play-ligan ligger ni dock sist. Är ni ett lag som spelar ovanligt fult?
– Tycker inte vi spelar fult, vi tar kampen i varje match och går in i alla dueller. Ibland hamnar man fel i närkampen. Så länge vi inte tar onödiga varningar så som snack och dylikt.

Niklas har spelat boll sedan 4 års åldern. Han gjorde sina första steg på en fotbollsplan med samma klubbmärke som idag. 13 år gammal fick han göra sin första A-lags match i Svalövs BK. Efter en säsong i Seniorlaget med Svalöv så hamnade han i Landskrona BoIS. Det var egentligen där allting tog fart. Han fick ta på sig landslagströjan i ungdomslandslaget.
– Jag fick spela med en hel del fina spelare som idag tillhör vårt svenska herr landslag. Victor Claesson, John Guidetti, Oskar Hiljemark är några lirare man fått spela med.

När Niklas var 16 år debuterade han i Superettan med Landskrona BoIS.
– Otroligt kul att ändå fått känna på det också. Då blev jag även kontaktad av Villa Real som ville ha ner mig till Spanien för att få lära känna klubben och träna med dem några veckor. Jag var då under kontrakt med BoIS och tyvärr neka dem min resa ner där då dem ansåg att det var för tätt in på seriepremiären.

Niklas spelade 19 superettan matcher och 5 mål senare gick hans korsband av och det är väl egentligen där allting tog slut…?
– Läkare samt sjukgymnaster sa att jag aldrig kommer kunna spela fotboll igen och än idag tycker Tomas Mårtensson (sjukgymnast) att det är helt sjukt att jag kan spela. Jag är självklart otroligt glad att efter skadan kunna spela igen. Har ändå spelat en säsong i div. 3 utan problem och likadant i div. 2 i Hittarps IK. Så jag ska absolut inte klaga med tanke på hur situationen blev.

Hur ser du på era chanser att vinna serien? Har ni pratat om det att det kan finnas en chans till avancemang i Div 4?
– Jag får ändå säga att kampen om första platsen självklart blir tuff! Nu slog vi Borstahusen senast och är nu 2 poäng bakom dem. Samtidigt så har vi inte råd med plattmatchen då Borstahusen har ett alldeles för bra lag. Det är upp till oss själva. Hösten blir spännande och självklart går vi in för att vinna alla matcher. Sen får vi se hur långt det räcker.

Ska du stanna kvar i Svalöv? Eller vad tänker du dig i fortsättningen?
– Mitt kontrakt går ut med Svalöv i år. Ska sätta mig ner med klubben och diskutera en eventuell förläggning. Har dock själv känt att det kanske är dags att lägga skorna på hyllan och bara vara tränare men får se. Det beror på hur jag känner mig efter säsongen. Jag spelar gärna så länge kroppen känns bra men jag har ett liv efter fotbollen också. Jag vill gärna springa runt och leka med mina barn Lio och Kelly. Inget är viktigare än dem, absolut inget!


Niklas Nielsen i Svalövs BK

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close