Landskrona BoISLödde IF

Svenska cupen inom räckhåll för IF Lödde

Svenska cupen är inom räckhåll för IF Lödde. Ett svårt test kvarstår dock. I morgon, onsdag är det dags för en tävlingsmatch som är annorlunda än vanliga seriematcher, dvs en DM åttondelsfinal mellan IF Lödde  och div 1 laget Landskrona BoIS. 

Hur känns det att spela en sådan här match frågar Skånesport spelande tränare Kim Johansson?

– Det är jättespännande att få se hur vi räcker till mot en så anrik förening och ett topplag i division 1. Föreningen ser fram emot matchen och det är nog många spelare, unga som gamla, som har haft Landskrona BOIS som sitt favoritlag under många år. Det blir ett roligt break från att spela vanliga seriematcher.

Hur får man spelarna att tända till denna här matchen?

– Det är nog inga som helst problem. När man som spelare möter lag som ligger någon division högre upp än sitt eget lag, då vill man verkligen spela sådana här matcher. Som spelare kan de gå snabbt också. Gör man bra matcher mot bra lag så får folk upp ögonen för en. Det kan nog vara en morot för många!

Hur tror du ni klarar att stå upp mot ett div. 1 lag?

– Tittar man division 3 spelmässigt så har vi en bra trupp. Vi har många matcher under en kortare period och försöker hitta rätt belastning för så många spelare som möjligt. Mot BOIS har vi allt att vinna och ingenting att förlora. Vetskapen av att man vid seger får en plats i Svenska Cupen nästa säsong är väldigt lockande. Vi vet att BOIS som ligger två divisioner högre upp än oss ska vinna denna match, inget annat är godkänt för deras del. Jag tror dock, att om vi får till en fullträff och håller oss till det vi ska göra, så har vi absolut möjligheten att störa och vinna matchen. Vi kommer kriga i 90 min!

Avslutningsvis, har denna match någon påverkan på era insatser i seriespelet?

– Nej, absolut inte. Visst får vi kanske lite slitna spelare, men så pass bra trupp har vi att vi ska klara av detta. Det handlar mest om att få igång inställningen till matchen efter på samma sätt som inför DM matchen. Där får vi i ledarstaben ta ett stort ansvar och förbereda spelarna på bästa möjliga sätt. Vi tar en match I taget, så nu fokuserar vi på matchen mot BOIS.

Matchen spelad i Lödde på Tolvans IP, onsdag kl 19.


Mats Lilienberg  och spelande tränaren, Kim Johansson. 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close