skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHässleholms IFNyheter

Effektiviteten saknas hos Hässleholm

Hässleholms IF har inlett säsongen med ett spelmässigt övertygande sätt – men poängen har uteblivit.
Tränaren Niclas Lindeqvist vet var skon klämmer.
– Vi behöver bli mer effektiva, säger han. 

I onsdagens match mot Nosaby hoppas Hässleholm få utdelning för den mängd målchanser man normalt skapar. Laget har lidit av en ineffektivitet framåt – något man fick smaka på konsekvenserna av när laget misslyckades att näta i förlusten mot Dalstorp senast.

– Vi behöver omvandla vårt spelövertag i målchanser, och på dessa göra mål. Jag tror vi hade 14 målchanser senast mot Dalstorp, sex på mål, men inga mål. Jag hade ju inte varit nöjd med ett kryss för oss där heller, med tanke på våra chanser och vårt spel. Deras tränare kom fram efter matchen och sa att vi var det bästa lag de mött i serien, säger Niclas Lindeqvist och fortsätter:

– Det är väl så det har sett ut i de flesta av matcherna vi spelat. Vi har ju varit spelförande i nästan på alla matcher. Men vi är lite för bekväma i anfallsspelet och ställer för få frågor till motståndarna. Men vi jobbar på det, på träningarna, för att få till det.

Ett positivt resultat i derbyt mot sjätteplacerade Nosaby kan ge HIF möjlighet att rycka från lagen i botten. Hässleholm har för närvarande tre poäng ner till negativt kvalstreck.
Niclas Lindeqvist ser positivt på möjligheterna att omkullvälta Nosaby.

– De har varit starka framåt, absolut, men bakåt kan vi såra dem. Så kan vi bara få till vår defensiv så kan vi straffa dem ordentligt. Det gäller bara att få till det där sista, för spelet har vi, det handlar bara om att få in bollen. Vi är fortfarande väldigt unga, och vi lär oss. Det hade varit en annan sak om vi hade blivit utspelade i varje match, men så är det inte. Vi måste fortsätta jobba hårt.

Hur pass drabbade är ni av skador?
– vi har en ljumskskada på mittbacken William Andersson, och vi har en bristning i baksidan på Otto Nilsson. Amen Chahade är tillbaka i truppen. Sen inväntar vi en avstängning på Joel Wedenell – men den kommer så tätt inpå, så han är med imorgon. Dock avstängd i nästa match.

 

Joel Ask

Foto: Lola Nilsson/Skånesport 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close