skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs BKFotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 till kvartsfinal i senior-DM – slog Eslövs BK med 3-2

MFF U19 fortsätter att få nyttiga och lärorika matcher mot seniormotstånd i DM. Efter att ha besegrat division 4-laget Dösjöbro IF i förlängning i den förra omgången följde man ikväll upp med att slå ut division 2-laget Eslövs BK och avancera till kvartsfinal. Inhopparen Patriot Sejdiu gjorde det avgörande målet i den 84:e minuten.

EBK ledde med både 1-0 och 2-1, men MFF kom igen mot slutet.

– När de gjorde 2-1 var i rejält i brygga. Energin var tappad. Men på något vis lyckades vi vända och avgöra. Det var starkt och överhuvudtaget är det här väldigt bra läropengar för oss. Matcherna mot starkt seniormotstånd ger mycket och det blir en god nerv och inramning i de här tävlingsmatcherna, sa MFF-tränaren Roland Larsson.

Från början meddelade lotten att MFF skulle ha hemmaplan. EBK och MFF kom dock snabbt överens om att istället spela på klassiska Ekevalla i Eslöv och det var det garanterat ingen som ångrade.

EBK tog ledningen med 1-0 när skyttekungen Kim Jeppsson nickade in ett inlägg där MFF-försvaret blev för passivt. Före pausvilan hann sedan MFF kvittera genom Sebastian Nanasi och bränna en straff genom Aleksander Nilsson.

I den andra halvleken tog EBK ledningen igen genom Ludvig Hegdal. Oscar Uddenäs (bilden) kvitterade och sedan avgjorde alltså Patriot Sejdiu.

Innan dess skapade EBK ofta ett bra tryck mot MFF-målet.

– De utnyttjade sin fysik och huvudstyrka, bland annat. Men vi stod emot och kunde vara nöjda med insatsen, poängterade Roland Larsson.

I MFF:s trebackslinje spelade 17-årige pojklandslagsmannen och U17-lagets kapten Hussein Ali, Victor Larsson och Henrik Rossborg.

På mitten spelade Amel Crnalic, Hampus Isberg, Melker Nilsson, Aleksander Nilsson och Jesper Dickman och i anfallet Oscar Uddenäs och Sebastian Nanasi. I mål stod Erik Lindblom.

Därmed hade MFF bytt ut i stort sett hela finalelvan från måndagens seger i en stor internationell P19-turnering i Tyskland.

– Vi har en bred trupp och ville gå runt på mycket folk. Redan på söndag har vi en seriematch borta mot Elfsborg. Sebastian Nanasi stod dessutom över turneringen i Tyskland. Han var lite krasslig när han kom hem efter EM och vi tyckte att det skulle bli för många matcher på kort tid i turneringen för honom.

Istället spelade Nanasi U17-match i helgen och var riktigt bra där och idag mot EBK visade han vägen.

i Eslövs BK, som hade en del oflyt, var Kim Jeppsson ett rejält hot mot MFF-försvaret. Mest glädjande var dock att Eldar Selimovic är matchredo igen efter sitt långa skadeuppehåll. Det lär EBK få nytta av i serien.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

MFF U19 vann stor cup i Tyskland. 2-0 mot Fortuna Düsseldorf i finalen

MFF U19 vann stor internationell cup i Tyskland

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close