skanesport_desktop-panorama-1

IK LåganIK LåganNyheter

Mikael Ekdahl: -Jag vill att killarna skall våga och att tro på sig själva

Träningen är i full gång i IK Lågan. I våras blev det klart att man kommer att spela i Div 1 Södra när säsongen startar upp.

Tränare Micke Ekdahl, är en välkänd profil inom skånsk handboll. Han står bakom framgången för avancemangen till Div 1 och är tränare för IK Lågan.

Att ta steget upp i div 1 innebär att det behövs en del förändringar?
– Jag brukar inte fokusera på att man måste ha nya spelare för att bli bättre. Det handlar om att utveckla det man har och komplettera med någon spelare där det finns behov och passar in i gruppen.

 Hur ser det ut i laget nu?
– Läget är bra och vi kör på med försäsong, 3 dagar/vecka tillsammans. Vi har kört på sen den 23 april och kör fram till midsommar.

Sedan lite semester?
– Killarna får 4 veckor semester från varandra med egen träning för att starta upp igen den 20 juli med Åhusbeach.

Några nya spelare?
– Tre nyförvärv än så länge och det är Viktor Fridälv som kommer tillbaka efter 1 säsong i IFK Karlskrona, William Månsson från H65 och Max Bauhn som har flyttat ner till Hörby igen efter några år i Stockholm.

Vet du något om hur serien kommer att se ut i höst och vilka lag ni kan få möta i er nya hall?
– Jag vet vilka lag vi kommer att få möta och det blir många härliga Skånederby. Att vi får en ny hall är bara positivt.

Hur vill du att killarna ska spela, vilken handbollsfilosofi har ni?
– Jag vill att killarna skall våga och tro på sig själva. Jag vill  att vi reflekterar över vad vi gör och alltid ställer frågan till sig själv, ”varför gör jag på detta viset” och vara stolt över att representera IK Lågan.

Nya Lågehallen kommer att ha invigning den 21 september.


Mikael Ekdahl tränare för  I K Lågan Herr

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close