MotorNyheter

Nya utmaningar väntar för William Nilsson

William Nilsson har under flera år tävlat i RX2 International Series, men nu avslutas samarbetet med teamet JC Raceteknik. Tomelillaföraren kommer inte till start i Hell, utan väljer istället att lägga fokus på deltävlingen i Höljes samt sin framtid inom rallycrossen.

En framtid som ännu inte är spikad.

– Jag och JC Raceteknik har haft många fina år tillsammans. Höjdpunkten var 2017 då vi tog guld i både SM och RallyX Nordic. Det har verkligen varit en rolig tid tillsammans med Joel, de andra förarna, mekaniker och resten av teamet. Men jag känner att det är dags för ett nytt kapitel, säger William Nilsson i ett pressutskick.

Han utgår från att det blir en fortsättning, fast i ny miljö.

– Just nu är säsongen lite oviss. Exakt vad som händer efter Höljes får vi helt enkelt se, men jag kommer helt klart att fortsätta med rallycross.

Under säsongen har William Nilsson även tävlat i V8 Thunder Cars för teamet Memphis Racing, detta kommer han fortsätta med resten av året.

– Det här är mitt första år i en V8-bil och jag tycker verkligen det är skitkul. Under den senaste tävlingen tog jag ett stort steg framåt och det kändes som att jag började hitta mer rätt i bilen. Så det ska bli spännande att se hur det går under nästa tävling i Falkenberg.

Foto: Jan Kåre Rafoss

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close