FotbollNyheterTorns IF

Torn kan säkra Svenska cupen-spel mot Näsby

Under onsdagen DM-spelar Torns IF mot Näsby iF. I potten ligger bland annat en plats i kommande säsongs upplaga av Svenska cupen.
– Det är en av våra målsättningar i år, säger Torn-tränaren Richard Ringhov. 

Fjolårssäsongen bjöd på Svenska cupen-spel för Torns IF, när bland annat IFK Göteborg kom på besök.
Vid seger i onsdagens DM-match mot Näsby IF säkrar Stångby-laget nytt cupspel – och nytt potentiellt drömmotstånd.

– Det är en av våra målsättningar i år, hundra procent. Vi satsar fullt ut på att gå vidare. Vi har haft fantastiska upplevelser med cupen, och inte minst för klubben är det extremt viktigt. Se bara på Göteborgsmatchen i fjol, där  vi hade 2500 åskådare. Det är en inkomstkälla vi inte kan bortse ifrån, säger Richard Ringhov.

Torn har en skadedrabbad trupp, och en hel del roterande kommer ske till mötet med Näsby. Dylan Kosik Sulaiman och Christopher Nilsson är båda frånvarande på grund av vila respektive utbildning. Dessutom avslöjar Ringhov att Niklas Nilsson, Niclas Lundberg och Mouhammed-Ali Dhaini inleder på bänken i DM-matchen.
För att fylla ut truppen – och tillges seniorerfarenhet – har U19-spelarna Johan Bromert och Khader Bema Sangare kallats upp.
På skadelistan finns sedan tidigare Hugo Barsne, Dino Mesic, Omar Hamid och Patrik Östlund.

Med förutsättningarna(de ovan nämnda) klara – Torn har genomförandet för Näsby-matchen färdigställt:

– Vårt mål är – kort och gott – att ta oss vidare, samtidigt som vi lägger så lite energi som möjligt, avslutar Richard Ringhov.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close