skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoIS

Efter BoIS fiasko mot Lödde: ”Vi viker ner oss”

I paus och direkt efter matchen hördes det salvor och svordomar från Landskrona BoIS omklädningsrum som fick utkastarna på Bandidos interna firmafest att rodna om kinderna.
Efter matchen Billy Magnusson fortsatt besviken, men mer lågmäld.
– Jag hoppas att detta var en läxa för oss – för det var ett steg i helt fel riktning.

Lödde slog ut Landskrona BoIS med 2-1 efter förlängning och just nu är de svartvitrandiga inne i en djup svacka. Tre raka förluster i serien och nu uttåg ur DM mot ett division tre-lag ute på landet.
Billy Magnusson:
– Jag har inte känt så här tidigare, men idag vek vi ner oss. Lödde fightade väldigt bra och det var ingen tillfällighet att de vann. Vi sprang och sparade oss och tog många dumma beslut. Lödde kämpade mer än oss.
Billy sågar inställningen hos sina spelare.
– Det är inte ok någonstans. Är det så här vi vill uppfattas, som grupp och som individer, så är vi på fel väg. Det är jag som måste se till att spelarna gör jobbet fullt ut och idag kände jag att de inte gjorde det. Jag ska inte skylla på spelarna – jag får skylla på mig själv. Det är mitt ansvar.
– Jag kände inte igen oss idag. Vi visade de karaktärsdragen vi inte ville ha på planen.
Tidigare i år kan man kanske tycka att årets BoIS ÄR mer av ett krigarlag än ett lirarlag jämfört med tidigare säsonger?
– Ja, det köper jag. vi börjar tumma på vår spelidé, som när vi lyckades med djupledslöpningarna och hade ett varierat spel. Jag hoppas att detta var en läxa för oss – för det var ett steg i helt fel riktning.
Är du orolig för vart ni är på väg…?
– Hade du frågat mig innan matchen hade jag absolut inte varit det. Nu kommer jag koka en stund och lär inte sova så många timmar. Så ”orolig” är fel ord, jag är mer frustrerad och irriterad och nu måste jag rannsaka mig själv. Varför blev det som det blev?

En positiv aspekt var väl att er lagkapten Philip Andersson var tillbaka och spelade första halvlek (som BoIS vann med 1-0)?
– Han är stabil och viktig för oss. Han är väldigt stark defensivt och kommer att vara värdefull för oss.
– Men. Nu är det upp till oss – hur vi kan hantera den här situationen. Vi förlorade även mot oss själva och våra supportrar som var här idag. Som jag ser det har vi världens chans att återupprätta vår heder hemma mot Skövde till helgen. Jag förväntar mig ett extremt hungrigt lag till helgen, säger Billy.
Och Philip spelar från start då?
– Om han reagerar bra på den här matchen så ja, då garanterar jag det.

Avslutningsvis. Hur ser du på att ni nu missar cupspelet?
– Vi har inte tappat cupen än. Vi kan fortfarande nå den via Superettan. Det är bara en brantare väg dit… Men visst, det är en miss i målsättningen att åka ut mot Lödde i DM. All heder till dem, de är ett bra division tre lag, avslutar Billy Magnusson.

Foto: Nisse Nilsson.

Löddes DM-knall mot BoIS: “Nu vill vi ha MFF”

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close