HandbollNyheterOV Helsingborg

OV Helsingborg värvar Emil Andersson från GUIF

Efter sex säsonger i GUIF lämnar Emil Andersson klubben. Ny adress blir nykomlingen OV Helsingborg som rustar rejält. Kontraktet är på två säsonger.

Emil Andersson är 24 år, har spelat 41 U-landskamper och är väletablerad i Handbollsligan efter 6 säsonger i ligan med sin moderklubb Eskilstuna GUIF. Emil är en gedigen poängspelare som de senaste tre säsongerna snittat runt 130 mål och 75 assist i Handbollsligan. Emil är dessutom är en mycket habil försvarsspelare. I OV h kommer att konkurrera med David Florander på högerniopositionen, men kan även avlasta Johan Lundgren på högerkanten.

– När David Svensson valde att lämna Helsingborg av sociala skäl har vi letat efter en etablerad ersättare. Kontakten med Emil initierades tidigt och vi är mycket nöjda med att nu ha kommit överens med Emil om att han flyttar till OV för att hjälpa till att etablera oss i ligan. Emil vill mycket med sin handboll och som person passar han också mycket bra in i vår trupp. I Emil får OV en etablerad målskytt som nu vill ta ytterligare steg framåt, och vi tror starkt att han kommer att fortsätta sin utveckling hos oss under Krister Lindgrens ledarskap, säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr i ett pressutskick.

– Jag väljer OV Helsingborg för att jag tycker föreningens långsiktiga satsning är spännande. Jag både hoppas och tror att jag får chansen att fortsätta utvecklas såväl som handbollsspelare som person i Helsingborg. Bemötandet av alla runt klubben har varit superbra och jag ser fram emot att få bära OV;s gröna tröja kommande säsonger, säger Emil Andersson.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close