FotbollMalmö FFNyheter

Backarna Bengtsson och Nielsen tillbaka på MFF-träningen

När MFF i förmiddags körde igång träningen igen efter det kort uppehållet var backarna tillbaka. Lasse Nielsen (bilden) genomförde sitt första utomhuspass med boll efter det nästan tre månader långa skadeuppehållet och Rasmus Bengtsson var fullt ut med i den kollektiva träningen fram till tio minuter före slut.

– Jag känner inte någonting i knäet eller vaden. Nu är det bara “lungorna” som ska helt igång igen, sa en glad och nöjd Lasse Nielsen sedan fys- och medicin-teamet varvat bollövningar och ruscher med honom.

Men än är det en bit kvar.

Det han gör nu ska följas upp och utvärderas och när han är mogen för det ska han slussas in i de kollektiva spelövningarna. Efter det kommer trappan där han steg för steg plussar på med speltid för att få upp matchflåset och tempot.

– Efter ett så här långt skadeuppehåll, det längsta jag haft i karriären, är det klart att man blir lite grann mer försiktig också. Det får ta den tid det tar och jag ska vara noga med att lyssna till vad det medicinska teamet säger.

Att det tagit så lång tid beror just på att han fick ett bakslag. När knäet var läkt startade han träningen, men fick en följdskada i vaden. Nu är allt läkt.

– Knäet har känts bra ganska länge, men så hände det där med vaden. Fast det innebar ju också att knäet har fått extra lång vila. Just att jag fick gå ut med bollen idag kändes som ett stort steg. Det var riktigt skönt. Sitta på cykeln inne i gymmet när alla andra är ute på planen är väldigt tråkigt. Mentalt ger det här en pusch, poängterade Lasse Nielsen.

Och berättade att han njutit lite extra av Oscar Lewickis och Eric Larssons spel som vikarier i backlinjen.

– Sitta på läktaren är aldrig trevligt, men ännu värre om laget inte vinner. Nu har det ju gått bra och vi har vunnit nästan alla matcher. Eric och Oscar, erfarne Rasmus Bengtsson och alla som spelat mittback har gjort det bra. Att de haft koll på situationen har gjort det lättare för mig att vara borta.

Nästa steg för Lasse Nielsen är att köra vidare med solo-showen ett tag till och sedan efter ett antal pass börja träna med de övriga.

Där är Rasmus Bengtsson redan efter sitt betydligt kortare uppehåll. Idag körde han för fullt frånsett de sista tio minuterna när han klev av och Uwe Rösler (!!!) gick in och fyllde ut i backlinjen.

– Rasmus blev lite stel och det var en ren säkerhetsåtgärd, poängterade MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Rasmus Bengtsson tycke att det kändes väldigt bra och uteslöt inte spel redan när MFF på torsdag i nästa vecka möter SönderjyskeE i en träningsmatch hemma på Stadion.

– Det kan bli aktuellt. Bristningen på framsidan av låret är läkt och det kändes bra idag, berättade Rasmus Bengtsson.

Om du kan spela redan på torsdag, vilket hade känts bäst, att hoppa in kanske 30 minuter eller starta och köra på?

– När det är dags vill jag helst starta. Sedan får vi se hur mycket speltid det blir. Det blir ju ofta rätt många byten i träningsmatcherna.

MFF möter SönderjyskE den 20 juni och HNK Gorica den 25 juni innan det är dags för återstart i Allsvenskan borta mot AIK den 30 juni.

Landslagsspelarna saknades på träningen. De ska vara tillbaka på måndag. Dessutom hade Fouad Bachirou fått ledigt efter att ha varit i Paris, där han rehabtränat på Paris Saint Germains anläggning. Romain Gall saknades också på grund av en nära väns bröllop.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close