HandbollNyheterOV Helsingborg

IFK Ystad-målvakt klar för OV Helsingborg

OV Helsingborg förstärker på målvaktssidan. Linus Olsson som de två senaste säsongerna har spelat i IFK Ystad är klar för nykomlingen i Handbollsligan.

Kontraktet är skrivet på ett plus ett år och 24-årige Linus Olsson kommer att konkurrera med Mikael Andersson och Emil Arthursson.

Linus moderklubb är Åhus Handboll och han har även representerat IFK Kristianstad och AMO från Alstermo.

– Linus passar utmärkt i vårt lagbygge han är ung, välskolad och träningsvillig. Han har en väl utvecklad målvaktsteknik och har haft en hög räddningsprocent de senaste säsongerna. I OV Helsingborg kommer Linus att få möjlighet att ta ännu ett steg i sin utveckling och med honom som tillskott i truppen förstärks våra möjligheter ytterligare att etablera oss i Handbollsligan,” säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr i ett pressutskick.

I det uttalar sig även Linus Olsson.

– Mitt mål har alltid varit att komma så långt som möjligt med min handboll och att bli en allt mer komplett målvakt. En av milstolparna i min utveckling är att etablera mig i Handbollsligan. Jag ser mycket fram emot att göra detta tillsammans med OV Helsingborg,

– Klubben har redan från första kontakten gett ett extremt professionellt intryck och det tog inte lång tid innan jag bestämde mig för att bära det gröna klubbmärket i Helsingborg.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close