MotorNyheter

Brink Motorsports Wernersson historisk vinnare i Skellefteå

Brink Motorsport och Andreas Wernersson vann det första racet i Midnattsolsloppet och blev historiska som de första segrarna på nybyggda Skellefteå Drivecenter Arena.

Segern togs efter det mest dramatiska sistavarvet i svensk elitracing på många år; vinstmarginalen bestod av 22 tusendelar! Midnattsolsloppet bjöd på ett fantastiskt event med 17 000 åskådare på plats.

– För att summera så har vi haft en bra helg med Andreas Wernersson med ett megavarv på kvalet och vinst i första racet! Vi hade tyvärr inte samma medgång med Tobias, en motig helg med blandade utmaningar. Hannes fortsätter att visa potential och var blixtrande snabb stundtals under helgen men fick inte med sig poängen efter kännbara missar. Han är ung, han kommer göra fler misstag i karriären, men han kommer snart att få ihop helheten och få belöning för hans talang, säger teamchefen Ted Brink i ett pressutskick.

– En fantastisk känsla att få vinna första racet här på en ny bana och ny arean. Det var tuff racing med Robert Dahlgren; skönt att få sätta dit varvet på kvalet, starta i pole position och vinna loppet. Ny bil och nytt team inför den här säsongen och det känns som att vi börjar hitta rätt. Vi kommer bli ruskigt farliga för andra halvan av säsongen! säger Andreas Wernersson.

För Hannes Morin tog resan slut tidigt under racet med kontakt med samma mur som Tobias Brink touchat under kvalet. Tobias led av igensatt kylare och hög motortemp och fick nöja sig med en femteplats i mål.

Helgens andra race blev tuff med många hårda tag. Hannes Morin fick en tuff tryckare tidigt i loppet och föll tillbaka till en sjätteplats med ett gult kort till konkurrenten som resultat. Andreas Wernersson stormade mot ytterligare ett bra resultat men problem med bromsarna gav honom en extra utmaning och han fick nöja sig med tredjeplats i mål. Tobias Brink attackerade tidigt i racet för att ta sig upp och krökte ett hjulupphängningen fram i närkontakt med en konkurrent. Även här utdelades ett gult kort till konkurrenten, och Tobias fick återigen nöja sig med femteplats i mål.

Foto: Anders Helgesson

Mästerskapställning – Förare

Position – Förare – Team – Bil – Poäng

1 – Robert Dahlgren – PWR Racing – Cupra TCR – 115
2 – Andreas Wernersson – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 109
3 – Andreas Ahlberg – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 97
4 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 85
5 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – PWR Racing – Cupra TCR – 73
6 – Mattias Andersson – Honda Racing Sweden – Honda Civic Type R FK2 TCR – 52
7 – Tomas Engström – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 30
8 – Jessica Bäckman – Target Competition – Hyundai i30 N TCR – 21
9 – Hannes Morin – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 20
10 – Peter ‘Poker’ Wallenberg – Poker Racing For Charity – Cupra TCR – 18

Mästerskapställning – Team

Position – Team – Poäng
1 – Brink Motorsport – 195
2 – Pwr Racing – Seat Dealer Team – 189
3 – Micke Kågered Racing – 127
4 – Honda Racing Sweden – 52
5 – Poker Racing For Charity – 24
6 – Target Competition – 21

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close