FotbollHelsingborgs IFNyheter

Henrik Larsson ny tränare i HIF

Klubblegendaren Henrik Larsson återvänder till HIF som huvudansvarig för A-laget. Hans kontrakt sträcker sig året ut.

Ganska exakt 24 timmar har gått sedan Helsingborgs IF deklarerade att man bryter med tränaren Per-Ola Ljung. Nu är dennes ersättare klar och presenterad – Henrik Larsson.

– Vi har gjort ett gediget arbeta med att rekrytera Per-Ola Ljungs efterträdare. Valet har fallit på Henrik Larsson och det är det bästa valet vi kan göra. Vi är stolta över att ha knutit Henrik Larsson till föreningen igen, säger ordförande Krister Azelius till klubbens hemsida.

– Det känns fantastiskt skönt att vara tillbaka i klubben som man har en stor historik med. Jag är väldigt motiverad till att börja jobba. Det är en fantastiskt inspirerande utmaning som ligger framför oss alla tränare, spelare, alla involverade i föreningen och givetvis supportrarna, utan dem kommer vi inte att klara det, säger Henrik Larsson.

Henrik Larsson, 47, har en historik i HIF som både spelare och tränare. Sin första spelarsejour för klubben inledde han 1992 då han på 31 matcher stod för 34 mål och spelade laget upp i Allsvenskan. En säsong senare lämnade han för holländska Feyenoord. Som nybliven Champions League-mästare återvände han till “Sundets pärla” år 2006 innan han avslutade spelarkarriären i oktober 2009.

Sin tränarkarriär inledde Henrik Larsson i Landskrona BoIS och han har efter det varit både assisterande tränare i Högaborgs BK och huvudtränare i Falkenbergs FF. Under säsongerna 2015 och 2016 var 47-åringen manager för Helsingborgs IF, som han nu återvänder till.

 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close