IK PanternIshockeyNyheter

Lokalen räckte inte till när nya IK Pantern bildades

För lite mer än en vecka sedan gick Malmös äldsta hockeyförening IK Pantern i graven sedan styrelsen lämnat in en konkursansökan. Efter det har ett antal eldsjälar från förr jobbat stenhårt på att få fram en ny förening. Idag hölls mötet där nya IK Pantern skulle bildas och då räckte inte lokalen till.

Turligt nog fanns det fler lokaler på båten St Bernhard där mötet hölls och från och med söndagen den 16 juni 2019 är Idrottsklubben Pantern ett minne och Ishockeyklubben Pantern nyfödd.

– Jag kunde inte ens föreställa mig att 103 personer skulle komma och vilja vara med om det här. Jag har varit på årsmöten med 20 deltagare, sa Andreas Fornestedt, som blev vald till den nya föreningens första ordförande.

Han valdes på ett år.

Den övriga styrelsen valdes enligt följande:

Vice ordförande; Jim Lindell (två år).

Kassör: Peter Kempe (två år).

Sekreterare: Tony Kaladic (ett år):

Ledamot: Jenny Antonsson (ett år)

Suppleanter: Randolph Mattsson (två år) och Mikael Fröling-Adamek (ett år).

Mötet valde även en valberedning och där blev Anders Öhrn ordförande. Öhrn har i flera omgångar varit ordförande och med i IKP-ledningen och har under åren stöttat klubben med sponsring och mycket annat. Han hoppade av när Pantern de senaste åren drabbades av hybris och tog besluten som ledde till konkursen. Nu är han tillbaka.

– Skönt, han kan hålla ett vakande öga över oss och se till att allt sköts ordentligt, konstaterade Andreas Fornestedt.

På båten var även Kjell Olofsson som 1959 var med och bildade IK Pantern. Han fick en stormande applåd, nickade bifall och log stort när han fick höra att han måste vara en av få som fått vara med och bilda en klubb två gånger.

– Vi behövde ha in frisk luft i Pantern och det har vi fått nu med återstarten efter konkursen. Prio ett är att rädda ungdomsverksamheten och se till att alla som vill fortsätta att spela ishockey kan göra det och göra det i Pantern. Vi vänder blad som kungen sa, sa Andreas Fornestedt.

Väldigt mycket återstår dock att göra.

– Steg ett är att den nya styrelsen håller sitt första möte. Det gör vi redan idag. Sedan måste vi så snabbt som möjligt lösa så att alla nödvändiga papper kommer in till förbundet och alla berörda myndigheter.

Ambitionen är att nästa säsong ha lag i alla åldersklasser gamla IK Pantern hade i år och de kommande åren utöka verksamheten. Ungdomarna är alltså prio ett, men man kommer att jobba för att direkt kunna starta ett seniorlag i division 3.

Nyvalde kassören Peter Kempe berättade att den ekonomiska planen fortfarande är på skisstadiet.

– Vi räknar med att behöva mellan två och två och en halv miljon kronor för att gå runt. Seniorlaget ska dock enbart finansieras genom sponsorsintäkter, berättade han och många spelare och föräldrar från de gamla ungdomslagen som var på plats fick ett löfte från styrelsen att pengarna till A-laget inte ska tas från den övriga verksamheten i klubben.

Förutom prio ett att rädda ungdomsverksamheten och lösa “byråkratin” kommer den nya ledningen snabbt att ställas inför ett par utmaningar.

Kansliet på Kirsebergs ishall är låst och tillhör konkursboet.

– Förhoppningsvis kan vi komma in där. Det jobbar vi på, säger Andreas Fornestedt.

Återstarten innebär också en återgång till Kirseberg. Pantern ska vara ett Backa-lag med samtliga lag i Kirsebergs ishall.

– Helst vill vi ha samma avtal och hallhyra för tiderna i Kirseberg som IK Pantern tidigare haft. Fast det kan vi inte ta för givet, det fordras en ny förhandling med Fritid Malmö.

Klubbmärket är än så länge också låst.

– Om vi ska ha ett nytt eller satsa på att tillåtas ta över det gamla vet vi inte. Fördelen för säsongen 2019-20 är att om vi kan använda det befintliga sparar vi pengar på att kunna ha kvar de gamla dräkterna.

Ett riktigt akut ärende är att allt material som behövs för att driva ett hockeylag ska säljas för att få in pengar till konkursboet. Så sker alltid och ska nya IK Pantern undvika risken att andra hockeyklubbar utnyttjar tillfället att köpa in inventarierna måste man jobba fram medel för att själv kunna köpa.

– Det finns en beredskap och vi arbetar på att få fram pengarna.

Att det ska räcka att ändra Idrottsklubben Pantern till Ishockeyklubben Pantern för att kunna fortsätta heta IK Pantern har man än så länge dessutom bara ett par positiva förhandsbesked om.

Eftersom Tony Kaladic kom med i föreningens styrelse avslutade han också sitt uppdrag i supporterklubben Black Panter. Ny tillförordnad ordförande där är Björn Fager-Bengtsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close