FotbollNyheter

Skurup tog stark bortaseger mot Klagstorp

I jämna divison fem södra kan segrar vara skillnad på botten- och toppstrid. Inte riktigt så drastisk skillnad – men nästan – gör dagens seger för Skurups AIF, som lyfter ett par placeringar och nu skuggar positiva kvalstrecket.
– Allt annat än det är en bonus, säger tränaren Per “Pelle” Andersson. 

– Det är alltid svårt att åka ner och möta Klagstorp på bortaplan. De har en rätt liten plan och så. Vi gör det jäkligt bra och dödar väl matchen när vi gör 3-1 i andra halvlek, sa Per “Pelle” Andersson efter 3-2-segern mot Klagstorp.

Skurup stod för en stark insats, utan att behöva förta sig allt för mycket. Inte desto jobbigare skulle det heller bli då Klagstorp fick en man utvisad, strax före 3-1-målet.

– De gör ju 2-3 på tilläggstid, men de hinner inte skapa mer därefter, så det var lugnt.

Segern tar Skurup upp på en fjärdeplats i tabellen. Man ligger en poäng under det positiva kvalstrecket, dock med en match mer spelad.

– Serien är ju så jämn, så jag skulle nog säga att det var skönt att vi ryckte från kvalstrecket nedåt. Så först och främst ska vi se till att inte vara nära det nedre kvalstrecket, sen är det en bonus om vi är med där uppe. Med tanke på att vi fått en del tunga skador under säsongen, så har vi fått anpassa målsättningarna.

Sommaruppehållet stundar, men först väntar tredjeplacerade Vellinge IF. En match om viktiga poäng, om Skurup vill överträffa sina ovan deklarerade målsättningar och nå positivt kval. Matchen spelas redan under tisdagen som kommer.

– Nä, mina spelare är bra tränade, så det är inga problem att det är så kort tid dit. Dock hade jag en, Albin Thomasson, som skada knät och fick åka in på akuten. Så han är osäker till tisdag. Men Vellinge vann vi sist mot och spelade fantastisk fotboll. De har höjt sig och går som tåget. Hoppas vi kan ge dem en bra match, avslutar Skurupstränaren Per “Pelle” Andersson.

 

Joel Ask

Foto: Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close