skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTomelilla IF

Tomelilla gjorde processen kort med Kvarnby

Tomelilla IF och Kvarnby IK låg båda i tabellens nedre skikt inför omgången. Men efter dagens kross, där Tomelilla vann med hela 6-0, lyfter TIF och lämnar tillfälligt bottenlagen bakom med marginal.

I skiktade divison tre återfinns LB07 i stor ledning. I botten är det dock något jämnare – och därför var Tomelilla nog väldigt nöjda med att ha tagit tre poäng mot Kvarnby och därmed åsamkat sig en fyrapoängsmarginal ner till negativt kvalstreck.

– Vi har ju satt som mål att hamna på den övre halvan. Så det känns bra att vara bland de lagen nu, sa Tomelilla-tränaren Magnus Högström efteråt.

Matchen, då.
Tomelilla var effektiva, ja. Och visst, 2-0 i paus var långt ifrån oåtkomligt för Kvarnby – men 6-0 kom ändå att spegla matchbilden.

– De kändes rätt uppgivna och vi vinner väldigt övertygande. En eloge till grabbarna som höll sig till vår gameplan. Efter paus rann det på, och vi var inte nöjda, vi ville gå för mer. Vi var väldigt effektiva i boxen. Och det var väl en viktig del idag.

Tomelilla är ensamt att ha kryssat fyra matcher under säsongen. När det är fallet är segrarna, de tre poängen, allt skönare att ta, tycker Magnus Högström.

– De fyra kryssen är egentligen matcher som vi ska vinna, och det blir vi inte jättefeta på, utan det är treor som vi ska ha med oss. Jag hoppas verkligen att detta blir en positiv effekt för oss, för vi ska inte ligga där nere, vi ska upp.

 

Joel Ask

Foto: Lola Nilsson/Skånesport 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close