FotbollHelsingborgs IFNyheter

Bjarnason lämnar Helsingborgs IF

Helsingborgs IF är överens med tyska 1. FC Kaiserslautern om en transfer av forwarden Andri Bjarnason.

– Andri har jobbat hårt sedan han kom hit och var en stark bidragande faktor till det allsvenska avancemanget förra året. Vi är glada för hans skull och önskar honom stort lycka till, säger Robin Lundgren, administrativ chef i HIF.

– De senaste 1,5 åren har varit riktigt bra och jag är tacksam för allt denna klubb gett mig. Jag vill tacka alla som arbetar för föreningen och naturligtvis supportrarna för stödet jag och laget alltid fått. Det känns bra att ha åstadkommit någonting med HIF innan man lämnar i och med avancemanget förra säsongen. Avslutningsvis vill jag önska alla stort lycka till under resten av säsongen och litar på att HIF spelar i Allsvenskan även nästa år, säger Andri.

Säsongen 2017 slog Andri Bjarnason målrekordet på Island och skrev i november samma år på för HIF. Under sin första säsong i HIF-tröjan stod han för 16 mål på 27 seriematcher, vilket krönte honom till skyttekung för andra året i rad.

Sammanlagt har han gjort 30 poäng på 38 tävlingsmatcher, vunnit skytteligan i Superettan, varit en stor bidragande faktor till förra säsongens serieavancemang.

Under sin tid i HIF har Andri debuterat för det Isländska landslaget, gjort ett landslagsmål och varit uttagen till matcher i UEFA Nations League.

Foto:Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close