FotbollMalmö FFNyheter

MFF P19 i avgörande match för avancemang till SM-serien

Striden om SM-guldet i P19-klassen avgörs numera i en höstserie med de sju bästa lagen från södra och norra juniorallsvenskan. I helgen hade MFF chansen att säkra en plats, men fick nöja sig med oavgjort 1-1 borta mot IF Elfsborg.

Därmed måste MFF P19 ta poäng hemma mot IFK Värnamo när serien avslutas på onsdag.

– Att missa slutspelsserien hade varit ett stort bakslag. Det hade definitivt inte varit bra för spelarnas utveckling och vi har kalkylerat med att spela där, säger MFF-tränaren Roland Larsson.

Just nu ligger MFF fyra på 20 poäng. IFK Göteborg, Häcken och Helsingborgs IF har 19, 19 respektive 18 poäng och kan alla gå förbi MFF om det blir förlust mot IFK Värnamo. Det är dessutom just IFK Värnamo som är åtta. Smålandslaget är tre poäng bakom, men har sex måls bättre målskillnad och passerar MFF vid seger.

– Vi får helt enkelt se till att göra vårt mot IFK Värnamo. Allt är i våra egna händer. Vi ska inte snegla åt vad andra lag gör, jag har till exempel svårt att tro att HIF förlorar mot Trelleborgs FF som redan är avsågat, betonar Roland Larsson.

Seger istället för oavgjort mot Elfsborg hade säkrat avancemanget. Men Boråslaget var förtjänt av poängen.

– Det ar en jämn match. Elfsborg tog ledningen när vi inte var på plats vid ett inlägg. Sedan kvitterade vi alldeles före pausen när vi ställde om. Amin Sarr kom loss och det blev en målvaktsretur på hans avslut som David Edvardsson (bilden) rakade in. I den andra halvleken hade vi lite fler chanser utan att kunna avgöra.

MFF ställde upp med följande lag: Lamin Sarr – Johan Rapp, Noah Eile, Linus Borgström – Patriot Sejdiu, David Edvardsson, Amel Mujanic, Aleksander Nilsson, Albin Sundgren – Sebastian Nanasi, Amin Sarr.

Samir Polozen gjorde ett långt inhopp och spelade hela den andra halvleken.

Klara för avancemang i den södra serien är Kalmar FF, IF Elfsborg och Östers IF.

Den norra serien är ojämnare. Även där återstår det en omgång, men där är redan sex lag klara för SM-serien: Hammarby IF, IF Brommapojkarna, AIK, GIF Sundsvall, Djurgårdens IF och IFK Norrköping. Fyra lag slåss om den sista platsen, som just nu has av IK Sirius,

Matchen mellan MFF P19 och IFK Värnamo spelas på onsdag den 19 juni klockan 18.00 på Hybridplanen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close