FotbollNyheterVellinge IF

Vellinge IF hoppas kröna sin fina vår

Endast en förlust och distanserad serieledning.
Vellinge IF har stått för en fin vårsäsong – och hoppas kröna densamma med tre poäng mot Staffanstorp. 
– Det vore skönt att få avsluta vårsäsongen på det sättet, säger Vellinge-tränaren Roger Nilsson.

Vellinge IF stormar mot seriesegern i divison fyra. Laget iklädde sig den gula ledartröjan direkt från start och tycks inte ha för avsikt att dra ner på tempot. Man har skaffat sig ett försprång till resten av klungan och innehar ett gynnsamt läge inför spurten i höst.

– Det har väl gått över förväntan, egentligen. 30 poäng efter elva matcher är fantastiskt, såklart. Men det gäller att man ändå kör på och inte är nöjda, och tar vara på försprånget. Men jag är grymt imponerad av killarna, säger Roger Nilsson.

Under tisdagen heter hindret Staffanstorp United – ett lag som trampat igång på slutet, och som brukar ge Vellinge tuffa matcher.

– Vi vill såklart avsluta våren på ett bra sätt, det är långt till nästa match, ju, så det vore skönt att avsluta med en seger. Men vi hade rätt så tufft när vi mötte dem borta, även om vi vann med 2-0. Vi vet att det är ett bra lag.

Hur ser skadesituationen ut hos er, främst inför imorgon men även i det längre perspektivet?
– Vi har en del långtidsskador som vi haft under hela våren, men de har vi ju vetat om. Men vi har varit förskonade från såväl avstängningar som skador under säsongen, och har kunnat gå runt på en del folk. Vi har en bredd, det är vår styrka.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close