FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Givetvis är inget annat än avancemang godkänt för MFF

Ballymena United eller NSI Runavik, Nordirland eller Färöarna? Egentligen ska det inte ha någon betydelse. Det här är motståndarlag som en klubb med MFF:s traditioner och ambitioner i Europaspelet enkelt ska avfärda.

Alla motståndare ska bemötas med respekt. Och utan fokus och koncentration på uppgiften kan det gå snett mot alla lag, som flera gånger i Svenska Cupen. Men om MFF åker ut mot Ballymena United eller NSI ska vinnarlaget hyllas och MFF sågas sönder och samman.

Cork City är det största fiaskot i modern tid för MFF i Europaspelet. En förlust mot ett av förkvalslagen – som Ballymena och NSI är, det är därför vi får vänta på beskedet vilket av lagen det blir – skulle vara värre.

Ballymena United har aldrig vunnit den nordirländska ligan.

NSI Runavik har åkt ut mot Gefle IF i Europaspelet. Gefle vann med 2-0 och 2-1. Det var sedan Gefle IF som slutat på tionde plats i Allsvenskan fått en Fair Play-plats i kvalet till Europa League. Jag tror inte att styrkeförhållandet mellan Färöarnas näst bästa lag och tian i Allsvenskan har ändrats särskilt mycket sedan dess.

Tror också att det just i den här tidiga omgången är bättre att börja hemma än borta. Normalt sett är det givetvis mumma att med publiken i ryggen få chansen att avgöra hemma. Men nu är det snarare så att hemmamatchen den 11 juli är en gyllene möjlighet att se till att allt är klart redan inför returen!

Som MFF gjorde den hittills enda gången laget ställts mot nordirländskt motstånd. Det är länge sedan nu (2003), men MFF vann på Malmö stadion med 4-0 mot Portadown FC. Sedan blev returen mest en formsak med ytterligare en seger med 2-0 och 6-0 sammanlagt. Eller som MFF kunde ha gjort den hittills enda gången laget ställts mot färöiskt motstånd. 2011 skapade man chans på chans hemma på Stadion, men fick nöja sig med 2-0 mot Torshavn. Därför levde man lite farligt när ett vilt kämpande hemmalag tog ledningen med 1-0 i returen i Torshamn innan Wilton Figueiredo satte 1-1 och såg till att det blev 3-1 sammanlagt. Felet där var dock inte insatsen i returen utan att man inte utnyttjade möjligheterna på Stadion. 3-0 i ryggen och det hade aldrig blivit någon spänning.

Det här är ett upplagt läge MFF inte får lov att missa!

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close