skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Ringhov inför Derby I’Orange

PTorn åkte på en tung smäll senast när Ljungskile kom på besök och knyckte samtliga poäng. Under onsdagen vill man ta revansch, mot Kristianstad, i säsongens första Derby I’Orange.
– Kommer bli en slitsam match, både för oss och för dem, säger Torn-tränaren Richard Ringhov. 

– Det var en rätt tung förlust. Visst, alla förluster är tunga, som du säger. Men på det sättet som det blev, där vi var det bättre laget, tyckte jag, så blir det extra tungt, säger Richard Ringhov om förlusten mot Ljungskile senast.

Det var då. Nu väntar Kristianstad FC i det vida kända Derby I’Orange. Ett Kristianstad som inledde säsongen tungt, men som efter tränarbytet(Joacim Velander tog över huvudtränarrollen i början av maj) har fått igång poängskörden. KFC har fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna och har tillfälligt lämnat de mest alarmerande bottenplaceringarna.

– Det är seriens formstarkaste lag, som har gjort det otroligt bra. Att vända det som de var inne i, det ska till en konst. Jag har oerhört stor respekt för det som de har gjort när de tagit sina poäng. det kommer verkligen inte bli någon ”walk in the park” där på onsdag, utan det kommer bli en slitsam drabbning, både för dem och för oss.

Och Richard Ringhov tycker sig se skillnader i Kristianstad sedan deras poäng- och spelmässiga form vände.

– Ja, jag tycker det. Att de riskminimerar oerhört mycket och spelar väldigt cyniskt. Det var de tvungna att göra efter att ha tagit noll poäng efter sex eller sju omgångar. Och det har de gjort jättebra.

Ett riskminimerande Kristinastad mot ett er, mer eller mindre ständigt offensiva, alltså?
– Vi spelar likadant hemma som borta, så är det. Vi hade inte behövt scouta något lag m vi inte hade ruckat på några grejer i vår offensiv och defensiv, så det gör vi såklart. Det hör till på den här nivån. Men i stort så har vi de principer som vi jobbar efter, och det kör vi på.

Lagen möttes två gånger i Söderettan under fjolåret. Ett mål producerades – det av Kristianstad.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close