FotbollMalmö FFNyheter

8-0-kross mot IFK Värnamo förde MFF U19 till SM-serien

MFF U19 behövde oavgjort mot IFK Värnamo hemma på Hybriden för att säkra en plats i höstens SM-serie. Oavgjort var det inte ens nära att sluta. MFF vann med förkrossande 8-0 efter en total överkörning i den andra halvleken.

– Jag är stolt över spelarnas insats. Att i en avgörande match plocka fram en sådan glädje och lekfullhet och visa hur bra vi är när allt stämmer kändes stort. Allt beröm till alla idag, konstaterade MFF-tränaren Roland Larsson.

– I och med att det var den sista matchen innan sommarsemestern kan vi också ta med oss en skön känsla in i den. Till hösten i slutspelsserien ska vi skörda det vi sått, fortsatte han och påpekade ytterligare en sak.

– I startelvan hade vi inte en enda spelare född -00, enbart yngre!

MFF var överlägset i den första halvleken också, men hade svårt att få igång effektiviteten. Den ende som då gjorde mål på lägena var Amin Sarr (bilden), som satte både 1-0 och 2-0. Mål nummer två kom på en hård frispark där han i praktiken sköt genom muren.

Efter det blev det inga fler mål första 45. Istället gick proppen ur i upptakten på den andra halvleken då 3-0 och 4-0 kom nästan direkt.

4-0 var riktigt snyggt. Matchens bäste spelare Amel Mujanic pricksköt från sin mittfältsposition. Sedan följde han upp med att visa att även 2019 kan de olika MFF-lagen – mest A – göra mål på straff.

6-0 satte inhopparen Jesper Dickman, 7-0 kom på en ny straff säkert inslagen av ytterligare en inhoppare Patriot Sejdiu och 8-0 gled Aleksander Nilsson in vid bortre stolpen. 3-0-målet gjordes av David Edvardsson.

Backlinjen med Johan Rapp, Noah Eile och Linus Borgström och målvakten Lamin Sarr hade egentligen bara en spelare att hålla koll på. David Danielsson var i särklass bäst i IFK Värnamo och det enda hotet.

– Vi visste om att han var stark och hade lite extra koll där, sa Roland Larsson.

Förlusten innebar att IFK Värnamo kom åtta och missade en plats i SM-serien dit de sju bästa lagen från söder- och norr-serierna går. Lite märkligt att IFK Värnamo inte vågade mer när det fortfarande var “små” målsiffror. Istället blev det mest långbollar.

De övriga startspelarna i MFF var Mubaarak Nuh, Albin Sundgren och Sebastian Nanasi. Förre Öster-spelaren Nuh utmanade hela tiden Värnamo-försvaret.

Till slut blev MFF trea i serien. Lagen som avancerade från söderserien blev Kalmar FF, IF Elfsborg, MFF, BK Häcken, IFK Göteborg, Helsingborgs IF och Östers IF.

Från den norra serien gick Hammarby IF, IF Brommapojkarna, AIK, Djurgårdens IF, GIF Sundsvall, IFK Norrköping och IK Sirius vidare till SM-serien.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Läs mer

MFF U19 ställer i år upp i senior-DM för att få bra matcher mot etablerat motstånd.

Nu är det dags för kvartsfinal där MFF U19 fick bortamatch mot…

Kvartsfinalerna lottade i DM- Lödde tar emot MFF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close