skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Admir Maletic i Svensköps IF: ”Vi är inte nöjda än”

Admir Maletic är nog mest känd för sin starka röst som han använde väl under sin tid som mittback i Hörby FF. Han har också en riktigt vass högerfot som nätat vid flertal gånger.

Numera är han spelande tränare för Svensköps IF i Div 7 Skåne mellersta. Ett uppdrag han delar ansvaret med Mirsad Dacic. Även Mirsad har spelat i HFF. Faktum är att det finns ytterligare spelare i SIF som har spelarförflutet i HFF.

Vad var det som fick dig att hoppa på detta uppdrag?
– Kort sagt så var det Mirsad. Vi hade också ett grymt möte med ordförande, Erik Harnold och där jag kände att vi klickade direkt. Svensköps ambitioner stämde överens med mina. En perfekt kombination helt enkelt.

Svensköp leder serietabellen med hela 8 poäng. Gjort en hel del mål och det lag som har släppt in minst antal också.

Vad är det som gör ert lag så bra?
– Vi är ett gäng som vill något med vår fotboll. Vi hade samma målsättning allihopa innan säsongen startade och den målsättningen strävar vi efter varje träning och varje match. Spelarna har ”köpt” min och Mirsads spelfilosofi och vi spelar en ruggigt fin och offensiv fotboll.

Hur långt tror du att ni kan nå med ert nuvarande lag?
– Vi tar en match i taget. Bara för att vi leder serien med 8 poäng så får vi inte bli ängsliga och tro att allt kommer lösa sig. Där ligger mycket ansvar på mig och Mirsad och se till så vi behåller en hög nivå på träningar och matcher. Men att där är otroligt mycket potential i vår trupp är inget att snacka om.

Admir har spelat i Hörby i ungdomsåren, blev uppflyttad till A-laget när han var 15. Vid 18 års ålder var han 2 säsonger i Höörs IS innan BW90 hörde av sig. Han spelade i BW90 i 5 säsonger och var med och tog dem från div.4 till div.2.
– I BW90 fick jag spela med helt otroliga fotbollsspelare som lärde mig så mycket. Efter BW så gick jag tillbaka till Hörby där jag var med till ett historiskt avancemang till div.3.

I HFF ingick du också i ledarstaben?
– Ja, först som U-lagstränare och förra året som ass.tränare till Mats Lillienberg.

Och nu har du landat i Svensköps IF.
– Ja, vad som händer i framtiden är det ingen som vet, men en sak är jag säker på och det är att vi i Svensköp inte är nöjda än.

Så er målsättning är just nu?
– Vår målsättning är div.6! Det är alla med på. Vi är på god väg men än är inget avgjort. Gäller att ta en match i taget och så får vi se hur långt det räcker.

Innan sommaruppehållet skall det spelas två matcher till. Närmast är i dag borta mot Tosteberga/Nymölla IF. Dessa mötte  SIF i  premiärmatch och då blev resultatet oavgjort.

Vad tror du det blir för match bild idag?
– Vi kommer fortsätta som vi gjort hela säsongen, vi ändrar inte på något. Vi möter två bra lag på bortaplan båda matcherna men att vi ska komma hem med 6 poäng är något jag räknar med. Vi är inte nöjda med att komma hem med 1 pinne. Vi går alltid in med inställningen att vinna varje match! Nu närmast ät det Tosteberga/Nymölla vi möter. Ett lag som vi borde ha vunnit över hemma på Killevallen. Vi skapade nog 15 lägen men bollen ville inte in i mål. Men vi hoppas att det lossnar nu istället

I er sista match då innan uppehållet möter ni Vannaberga FF.
– Vanneberga har vi i sista matchen på vårsäsongen. Vanneberga är ett lag som vill spela bollen på marken och är rätt fysiska. Men fortsätter vi bara som vi gjort hittills så blir vi svårstoppade.

Till sist, hur långt tror du ert lag kan gå?

– Innan säsongen så var det nog inte många som räknade med oss i denna serien. Någon skribent på Kristianstadbladet tippade oss på 8.e plats (tydligen rätt bra koll på lokalfotbollen) men vi har visat att vi är ett grymt bra lag som kommer bara bli bättre och bättre. Grabbarna har gjort ett helt fantastiskt jobb hittills och jag vet att de kommer bara fortsätta utvecklas till att bli ännu bättre.


Admir Maletic, tränare för Svensköps IF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close