Dösjöbro IFFotbollNyheter

Formstarka Dösjöbro och Eskilsminne drabbar samman

Serieledaren Dösjöbro IF gästas av Eskilsminne IF under torsdagen. Två formstarka lag som jagar nya poäng i ettans topp. 

Ja, det är jämnt i det övre skiktet av division ett. Dösjöbro, aktuella serieledare, tar emot Eskilsminne, som har tre poäng färre. Och viktiga poäng står på spel när vårsäsongen går mot sitt slut.

– Två lag i väldigt god form. Två lag som kan varandra rätt väl. vi har mötts en hel del de senaste åren. Ett kompakt försvar och full fart framåt kör vi på, säger Dösjöbro-tränaren Fredrik Jahnfors.

Dösjöbro har inte förlorat sedan seriepremiären. Laget, som hade målsättningen att etablera sig i division ett, har överträffat alla förväntningar i och med serieledningen. Sex raka segrar skojar har man i dagsläget.
Men laget är ödmjukt och ser långsiktigt på uppgiften.

– Vi har inte som uttalat mål att gå upp i Elitettan. Dock har vi som mål att bli “Elitettan-mässiga” i det vi gör. Vi har rätt blandat åldersmässigt. Den stora stommen är väl – ja, säg – 22-27. Det känns bra, både i nuläget och inför framtiden.

Var ligger era styrkor, enligt dig?
– Vi är rätt så defensivt balanserade, men numera har vi ett varierande anfallsspel. Jag tror att motståndarna kan ha problem med att läsa oss. Det känner jag själv, att motståndarna kan ha svårt att hålla emot. Vi är rätt välorganiserade i försvarsspelet och i anfallsspelet har det lossnat. Sen har vi en väldigt bred trupp, många spelare som klarar av att starta i divison ett, säger Fredrik Jahnfors, tränare i Dösjöbro IF.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close