skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Kinnanders dubbel gav Torn segern mot Kristianstad FC

Efter stjärnsmällen senast reste Torn till Kristianstad med stor revanschlusta. Väl framme tog formstarke Anton Kinnander saken i egna händer och frälste Stångby-laget med dubbla mål.
– Vi gör jobbet för varandra, det är det som är nyckeln, sa Torns dubble målgörare efteråt. 

Derbyt var en svängig historia, och känslorna svallade redan från start. Flera fysiska och verbala dueller satte tidigt standarden.
Efter att krutröken lagt sig tog Torn tag i taktpinnen efter och radade upp hörnor och anfall. Kristianstad FC fick slå ifrån sig, men även de såg till att hota i offensiv riktning.
Tempot sjönk dock efter hand – och plötsligt var det halvtidspaus, ställning 0-0.

– Jag tycker vi stod upp bra, bättre en vad de gjorde. Absolut var det fysiskt, men det är så det ska vara i derbyn. Sen får vi igång vårt spel och dominerar, tycker jag. Vi får några chanser att göra mål men får inte in den, sa Anton Kinnander efteråt.

Den andra halvleken fick en händelserik inledning. Efter knappa fem minuter åkte Kristianstad på en utvisning, efter att Daniel Kardum kommit olyckligt in i en duell.
Två minuter senare kom nästa smäll för KFC – 0-1 – och jubel för Torn. Niclas Lundberg drev igenom centralt och serverade Anton Kinnander, som stänkte upp bollen i nättaket från straffområdeslinjen.
Och när klockan tickat upp mot timmen slog firma Lundberg-Kinnander till igen. Den förstnämndas inlägg – något misslyckat, i ärlighetens namn – nådde till slut Anton Kinnander, som drog till på nytt – 2-0.

– Det var frukten av vårt arbete. Rättvist med 2-0, och sen har vi full kontroll på det. Vi stänger ner det totalt och är mycket bättre än dem. Såklart skönt att göra mål. Det är en annan känsla i kroppen nu. Liksom, jag bara skjuter och den går in, sa tvåmålskytten Kinnander, som fått det att lossna på slutet.

2-0 blev också slutresultatet. Ett manfallet Kristianstad hittade aldrig krafter att skapa nerv i matchen, utan Torn kunde spela av och inkassera samtliga poäng får detta Derby I’Orange.

Tre poäng in på kontot gör att Torn får tätare känning på topplagen. Kristianstad FC fortsatt stationerade på negativ kvalplats.

 

Artikelbild: AVDO BILKANOVIC/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close