FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki: Känslan viktigare än positionen

På dagens MFF-träning var Oscar Lewicki tillbaka på mittfältet.

Morgondagens träningsmatch mot SönderjyskE (Stadion 14.00) kan därför vara början på en återkomst till mitten efter en lång period av lyckade vikarie-insatser på olika positioner i trebackslinjen. Men våren 2019 har fått honom att börja tveka i valet vilken position han helst vill spela på.

– Det kanske inte är något val? I alla fall inte något som behöver göras permanent varken av mig eller tränarstaben. Jag kan spela både som defensiv mittfältare och back och har visat det. För mig är det bara en fördel. Sätt in mig där det behövs och jag löser det, säger Oscar Lewicki.

Är det inte svårt att ställa om om skiftena sker ofta?

– Tycker inte det. Jag vet vad som gäller i de olika positionerna och hur jag ska agera. Back har jag dessutom spelat så mycket som ung att jag inte är ovan att göra det.

Du är 26 nu, hade du klarat bytena lika bra när du var 20?

– Egentligen har jag alltid vetat vad jag ska göra i de lika rollerna, så det tror jag faktiskt.

Efter vårens insatser som back: Vilken position är du bäst på?

– Tror fortfarande att det är defensiv mittfältare. Sedan ska man nog väga in vilken typ av match och vilket lag vi möter också.

Var är det roligast att spela, på mitten eller som back?

– Jag ser det inte riktigt så. För mig är känslan viktigare än positionen. Att det stämmer där ute och efter en match kunna känna att det gick bra och att allt flöt på som det skulle är det som är roligt och kul. Det är den känslan jag är ute efter.

MFF-tränaren Uwe Rösler betonade att en stor anledning till att Oscar Lewicki var mittfältare på träningen är att Franz Brorsson tagit stora kliv framåt efter skadeuppehållet.

– Franz kommer tillbaka, Franz ser bra ut, har använt de senaste veckorna väldigt väl och ser ut att vara i riktigt god form. Han är en av spelarna som kommer att få spela en längre tid imorgon, det kan jag säga redan nu. Det kan indikera att han är nära en startplats och jag är glad för hans skull.

Förre MFF-tränaren Tom Prahl hade i Jörgen Ohlsson en spelare han kunde sätta in i stort sett var som helst och kallade honom för en bintjepotatis eftersom han passade till allt. Uwe Rösler kör inte något potatis-liknelse om Oscar Lewicki utan en något rakare beskrivning.

– Oscar är mister Flexible.

Mot SönderjyskE som kom på en tiondeplats i danska ligan kommer det att bli många byten i MFF.

– Vi vill fortsätta att vinna och bygga vidare. Så gjorde vi förra året mot Molde och Midtjylland och så vill vi göra med årets träningsmatcher också. Jag vill se att spelarna är mentalt och fysiskt redo för den andra halvan av säsongen där vi de kommande månaderna har allt att spela för. Jag vill se att spelarna går in med ambitionen att få ut något extra av deras 45, 65 eller 75 minuter – eller tio minuter – och går av planen nöjda med sin insats.

– Efter de har vi två dagar ledigt och sedan börjar de slutliga förberedelserna för matchen mot AIK, konstaterar Uwe Rösler.

Fouad Bachirou, Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson är inte redo för spel. Jo Inge Berget spelar troligen heller inte.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close