FotbollMalmö FF

Danske landslagsbacken Jonas Knudsen klar för MFF

MFF har gjort klart med den 26-årige danske försvarsspelaren Jonas Knudsen. Han kommer närmast från Ipswich Town där hans kontrakt löpt ut. Avtalet med MFF sträcker sig till och med 2023.

Jonas Knudsen började sin seniorkarriär i Esbjerg fB, en klubb som han representerade i sex år innan han tog steget till Ipswich Town år 2015.

Under sina fyra år i Ipswich spelade Jonas Knudsen närmare 150 matcher för klubben och han har också representerat sitt Danmark både på ungdomsnivå och a-lagsnivå. Bland annat ingick han i den danska VM-truppen 2018 och spelade från start i åttondelsfinalen mot Kroatien.

– Det känns väldigt bra att vi har knutit till oss Jonas. Han har en profil och flera egenskaper som vi har sökt efter länge. Han har en bra vänsterfot och kan användas i hela trebackslinjen, men även som ytterback. Det är en spelare på hög nivå som är väldigt professionell i allt han gör och han kommer att hjälpa oss mycket framöver, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick.

Jonas Knudsen ansluter till MFF-truppen den 1 juli och kommer att bära tröja nummer 3.

– Det känns riktigt bra. När jag hörde om intresset från MFF så var det ingen tvekan. Det är en klubb med höga ambitioner och det lockar mig. Här ska man vinna varje match, vinna titlar och spela i Europa. Det ska bli fantastiskt att vara en del av den här klubben och det här laget, säger Jonas Knudsen.

Ole Törner

Foto: MFF

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close