FotbollMalmö FFNyheter

Franz Brorsson tog chansen när MFF besegrade SönderjyskE

I den första träningsmatchen efter uppehållet slog MFF SönderjyskE med 2-1 och Franz Brorsson  var med i förspelet till båda målen. Han var dessutom en av ytterst få som fick spela i 90 minuter och visade att fysiken är ikapp efter den skadefyllda säsongen.

– Det var jättelänge sedan jag spelade 90 minuter så bara det var skönt, konstaterade den 23-årige mittbacken.

– Efter en tuff träningsupptakt och i värme klarade jag ändå av det utan några större känningar, så det var ett skönt besked att få. Jag vet vad jag går för och nu gäller det att visa det också och spela mitt eget spel.

Vid det första målet vågade han ta klivet rejält upp i banan och bädda för Markus Rosenbergs sylvassa 1-0-avslut och vid 2-0 slog han ett öppnande långpass till Anders Christiansen, som i sin tur kunde tvinga fram ett självmål av danskarna.

– Jag har snackat lite med Uwe om att våga ta ett större ansvar offensivt och kliva upp i banan. Inte varje gång, men när det finns läge. Det är svårt för försvaret att kunna följa med en kille som kommer från backlinjen.

Där finns det dock en skillnad på att spela på kanten eller centralt i backlinjen.

– Större delen av andra halvleken fick jag spela i mitten och då blir det annorlunda. Där är det inte så mycket att gå offensivt, mer hålla tempo på bollen. Jag springer mer som höger innerback.

Under uppehållet har Franz Brorsson kört hårt i gymmet och i löppassen för att komma extra bra förberedd.

– Jag åkte inte iväg nånstans utan stannade hemma och körde varje dag med mycket fokus på löpning. Gymmet har jag alltid kört hårt i. Nu blev det mer löpning för att få upp konditionen och flåset. Efter det känner jag att jag ligger i fas med alla andra, betonade Brorsson.

Redan i snacket inför matchen berömde MFF-tränaren Uwe Rösler Franz Brorsson för det hårda jobbet han lagt ner och konstaterade att han nu var fysiskt redo att ta upp kampen och fullt ut ikapp efter det långa skadeuppehållet.

Efter matchen var just Brorssons insats en av sakerna Rösler var mest nöjd med.

– Han levde upp till det jag sa. Mycket trevligt att se. Han spelade 90 minuter och jag är väldigt glad för hans skull. Att gå framåt som han gjorde är en ny utmaning i hans position. Eric Larsson har visat vägen för vad man kan göra offensivt där och jag gillade det jag såg. Det är en väg framåt för oss och i sättet vi vill spela. Franz har det i sig, som vi såg idag. Men han behöver givetvis en massa uppmuntran och självförtroende när han ska göra det. Vi vill dock ha attacker från båda de utsides mittbackarna, konstaterade Uwe Rösler och fortsatte.

– Franz skaffar självförtroende nu när han vet att han kan lita på sin kropp igen och han kommer att fortsätta att utvecklas. Han är fortfarande en ung spelare. Idag tog han i alla fall chansen att göra ett intryck.

I övrigt var Uwe Rösler nöjd med den första halvleken, men inte den andra som SöderjyskE vann med 1-0.

– I den första halvleken gjorde vi många bra saker. I den andra startade vi okej, men sedan styrde vi inte matchen som vi skulle gjort och gav bort ett mål.

SönderjyskEs reducering kom på straff.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close