skanesport_desktop-panorama-1

H65Handboll

H65 Höör värvar talang från Staffanstorps HK

H65 Höör har satt sin trupp för säsongen 2019/2020.
Sist in i gänget är en av Skånsk handbolls största påläggskalvar födda 2002 – ungdomslandslagsspelaren Linnéa Pripp från Staffanstorps HK.

Linnéa Pripp är vänsterhänt och trivs bäst på högerniopositionen. Samma position som för övrigt Malin Sandberg (född 2000) värvats in till från Önnered. Dessutom har Amanda Andersson återkommit efter sin utlåning till Eslövs IK. Således har H65 nästa säsong tre (!) vänsterhänta alternativ på nio meter till skillnad från förra säsongen då det var noll.

Speciellt mycket speltid i SHE säsongen 19/20 räknar dock Pripp inte med.
– I första hand är det division två-laget som jag kommer att få min speltid med. Men jag kommer att vara med A-laget och träna och jag hoppas naturligtvis ta stora steg i min utveckling där, säger det ännu 16-år gamla och 1,78 höga nyförvärvet.
I sammanhanget ska nämnas att det finns riktiga guldkorn i Linnéa Pripps stambok. På mödernet återfinns nämligen ingen mindre än Hörbyprodukten Sarah Holmgren – landslagsstjärnan som blev proffs i både Danmark och Tyskland och nu är ledamot i Svenska Handbollsförbundets styrelse.

Beskriv dig själv som handbollsspelare?
– I Staffanstop spelade jag högernia och fick ta väldigt mycket ansvar. I USM gick vi till steg fyra som längst. Jag har dock inte fått spela seniorhandboll tidigare.
Hur ser vardagen ut för dig?
– Jag har nyss avslutat första året i gymnasiet på Polhemsskolan i Lund med handbollsinriktning.
Varför blev det H65 Höör?
– Dels gillar jag Ola som tränare; jag har haft honom i skolan. Sedan är det ett lag med mycket erfarenhet och där man verkligen kan utvecklas, säger Pripp som bor kvar i Staffanstorp och pendlar med gänget som tillsammans tar bilen från Lund.
Har du varit i Höör på någon match?
– Jadå, senast vid SHE-kvartsfinalen mot Västerås. Jag slogs av den härliga stämningen och att det kändes väldigt familjärt. Spelarna blev väldigt hyllade efter segern och man märkte att det var någonting speciellt relationen mellan lag och publik.

Nästa landslagssamling blir i augusti då det första Europamästerskapet ska spelas – i Slovenien.
– Jag har tidigare varit med på en träningsturnering i Spanien och gjort tre matcher. Jag hoppas såklart bli uttagen till alla landslagssamlingar framöver.
Vad har du för mål med handbollen?
– Det kanske låter tråkigt, men jag vill bli så bra som jag kan bli. Och H65 är ett perfekt steg för mig.

Relaterade ämnen:

Staffanstorps HK:s Linnea Pripp om landslagsuttagningen

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close