FotbollMalmö FFNyheter

MFF hoppar av U21-serien i höst

MFF kommer inte till spel i höstens U21-serie.

– Beslutet är inte taget till 100 procent, men det mesta talar för att det blir så. Vi kommer att nöja oss med seniorlaget och U19, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

I vårserien – U21-Allsvenskan södra – kom MFF på andra plats efter Halmstads BK. I höstserien finns inte MFF med bland de anmälda lagen. Dessutom är spelprogrammet fastställt så i praktiken är beslutet redan taget.

Anledningen är det täta matchandet och erfarenheten från förra säsongen.

– U19 som får dra ett tungt lass i U21 när matcherna kommer tätt för A-laget har sin egen serie. Om det finns ett behov av matcher tror jag dessutom att man kan få samma effekt genom att göra klart med någon träningsmatch mot seniormotstånd, säger Daniel Andersson.

Den färska erfarenheten av att matcha U19 i senior-DM talar till och med för att det ger mer för de unga spelarna att ibland möta etablerat seniormotstånd än att spela U21 där klassen på både det egna laget och lagen man möter varierar extremt mycket från match till match.

I början av augusti ska MFF U19 spela kvartsfinal i DM borta mot division 3-laget IF Lödde efter att tidigare i turneringen ha slagit ut division 4-laget Dösjöbro IF efter förlängning och division 2-laget Eslövs BK med uddamålet. De matcherna har bjudit på en helt annan tävlingsnerv och varit en bättre fysisk utmaning för de unga spelarna.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close