FotbollNyheter

Ulf Jansson lämnar GIF Nike och blir tränare i Åkarps IF

När GIF Nike besegrat BK Flagg och förstärkt positionen i toppstriden meddelade Ulf Jansson i tränarstaben att han i höst istället kommer att träna Åkarps IF.

I Åkarps IF dit han nu återvänder kom mer han att träna laget tillsammans med Eremal Zejnullahu.

På Åkarps IF:s hemsida skriver man:

”Eremal har gjort det fantastiskt bra under våren som sitt första år som tränare. Med en enorm analytisk och taktisk talang så har han skapat en vinnarmentalitet i Åkarps IF. Och vi kunde inte drömma om att vi skulle ligga på en kvalplats när vi summerade våren. Men Eremal behövs på planen också och där av behövs det en röst utifrån sidlinjen. Uffe och Eremal kommer dela på ansvaret i höst som tränare för Åkarps IF. Två personer som känner varandra väldigt väl både på och utanför planen.”

Rutinerade Ulf Jansson som även tränat lag som Kvarnby IK kommer att börja i Åkarps IF den 1 augusti. Innan dess spelar GIF Nike mot Kvarnby IK (hemma 29 juni) och LB07 (borta 4 juli). I de matcherna kommer Ulf Jansson fortfarande att jobba i Nike.

– Ulf är en klok och vuxen människa som säkert tar rätt beslut utifrån sina förutsättningar. Efter sin tidigare period i Åkarp ligger den klubben honom varmt om hjärtat har jag förstått. För oss var det självklart att Ulf kör vidare med oss till och med sista vårmatchen mot LB07, säger Jan Strandberg på GIF Nikes hemsida.

Även utan Ulf Jansson är det bra ”folkat” i Nikes tränarstab. Den kommer i fortsättningen att bestå av Per Harrysson, Jan Strandberg och Dan Liljestrand samt målvaktstränaren Leif Nilsson.

Foto: Lola Nilsson

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close