FotbollLandskrona BoIS

BoIS föll i derbyt mot Eskilsminne – nu sju raka utan seger

Eskilsminne lyfte i bottenstriden efter 2-1 (0-0) i derbyt hemma mot Landskrona BoIS.
Samtidigt sjunker de randiga som en sten i tabellen – sju raka nu utan seger och blott tre poäng inspelade under den perioden.
– Vi hittar vägar att förlora matcher som vi inte gjorde för några månader sedan, säger tränare Billy Magnusson.

1286 personer fick på Harlyckan se Andreas Persson göra 1-0 på ett vidunderligt vristskott i början på andra halvlek.
Linus Olsson kvitterade för BoIS med kvarten kvar, men bara fem minuter senare kunde Emil Åberg göra 2-1 på straff och se till att Eskilsminne fick med sig de tre poängen i Skånederbyt.

Billy Magnusson gastade och instruerade en del under matchen. Men det var först efter det kollektiva “kvartssamtalet” i omklädningsrummet direkt efter matchen som halsen var hes och förmodligen blödde ymnigt.
Inför den samlade skånska journalisteliten, samt undertecknad, samlade sig BoIS-tränaren och bet ihop.
– Det är frustrerande. Jättefrustrerande!
– Vi har kontroll på matchen och borde ha lett med 1-0 från första halvlek om vi hade utnyttjat våra chanser. Framför allt om vi attackerat i rätt ytor. Vi hittar in bakom dem i rätt ytor. Direkt i andra gör vi två-tre konstiga saker och så fick vi 0-1 i baken.

Ni kunde ju å andra sidan ha fått ett baklängesmål redan i första halvlek efter slarv i passningsspelet?
– Var det så? Ja, jo, vi drällde med bollen någon gäng där kanske.
– Samtidigt känner jag att vi har tre bollar i ribban under matchens gång och flera andra chanser på det.
Hur mycket sitter det i huvudet att ni har så svårt att göra mål?
– Troligtvis mycket.
– I första halvlek vill vi inte riktigt ta avslut. Hur vi har hamnat där måste jag fundera på och ta ansvar för. Oftast har vi fem-sex spelare i boxen – utan att komma till avslut, säger Magnusson och tänker kanske på Dennis Olofssons val att söka medspelare när han hade skottläge, två gånger om, vid straffområdeslinjen…
– Jag upplever inte att det är detaljer i spelet som avgör. Vi hittar jätteintressanta ytor jätteofta och min känsla är att vi måste se till att vinna igen.

Vad betyder det att ha sju raka matcher utan seger – och sedan gå till träningen imorgon?
– Först och främst ska man överleva natten.
– Det är inte roligt såklart, men å andra sidan ska vi inte kasta bort möjligheterna att förbereda oss inför helgens match (Utsikten hemma). Vi får köra på och inte tycka synd om oss. Det finns ingen annan väg än att träna hårdare och göra saker bättre.
Det finns väl massor med andra vägar? Man kan låna in 25 miljoner som man inte har täckning för?
– Ja… jo… I så fall ska de nog inte ha mig som tränare. Det känns inte som rätt väg. BoIS har provat olika saker genom åren och nu gäller det att satsa långsiktigt.
– Det gäller att skapa en tro på det vi gör och man får inte glömma att vi spelar bra – men förlorar matchen vilket naturligtvis är det som spelet går ut på. Vi hittar vägar att förlora matcher som vi inte gjorde för några månader sedan.

Hur upplever du pressen från supporterhåll?
– Det var ingenting idag. Jag läser inte vad de säger på forum och annat, men förstår dem fullt ut. Är det någonting som de tycker att jag gör fel så är det bara att säga till. Jag har förståelse – för vi ska inte förlora den här matchen. De SKA ha åsikter, sedan hoppas jag bara att de har åsikter om “rätt” saker. För vi måste ha tid på oss och tro på oss själva.

Ni har dalat i tabellen och åkt ur DM mot Lödde – hur ser du på fortsättningen?
– målbilden är… att vi ska skapa en plattform. utan att prata år så ska vi ha någonting att bygga vidare på. Men nu måste vi börja vinna matcher för att spela på samma nivå igen. Den enda målbilden vi har nu är att vinna nästa match.
Om du vaknar imorgon – och tänker “jag måste ändra någonting – vi börjar HÄR”. Vad skulle det vara?
– Jag tänker inte så. Vi måste ta till vara på vårat övertag och matcherna ser till stor del ut som vi vill att det ska se ut. Jag tror inte att… Ska vi ändra någonting kommer vi att ha en lång startsträcka framför oss.

Hur går dialogen mellan dig och BoIS-ledningen inför det sommarfönster som snart öppnar? Kan du ge dem en lista och säga “ge mig en anfallare”?
– Om någon etablerad spelare vill komma och spela för BoIS för en tusenlapp i månaden så är de välkomna. En en gång; jag tappar inte tron på mina spelare. det handlar bara om att fortsätta att jobb och utvecklas. Vi har bara släppt in tolv mål den här säsongen. Hofsö är inne i en period när han inte gör mål. Han gjorde 19 i fjor (två hittills i år) och när han fick chansen idag snubblade han till.
Eftersom du inte läser vad supportrar skriver kan jag förmedla ett budskap. “Hofsö används på fel sätt”. Kommentar?
– Ha. Ja… Jag tycker inte det och vi gick igenom det på ett medlemsmöte. Vi spelar med tre centrala forwards. Att spela honom med bara en anfallare – jag tror inte att det underlättar för honom. Vi skapar ju chanser.

Just nu innehar tre skånska lag direktnedflyttningsplatserna i söderettan; Lund, Eskilsminne och Kristianstad. BoIS har förlorat mot två av dem och har nu elva poäng upp till kval/direktplats – men samtidigt bara fyra poäng ner till negativ kvalplats.

Foto: Nisse Nilsson

Eskilsminne derbysegrare – “Lika snyggt som mitt mål mellan Råå-Eket”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close