FotbollHässleholms IFNyheter

Hässleholm vill nå cupen på nytt

Under tisdagskvällen drabbar Hässleholms IF och Torns IF samman i Svenska cupens första omgång. Där seger kan öppna dörren till ett nytt cup-äventyr.
– Det vore kul att ta oss dit igen, säger Hässleholms tränare, Niclas Lindeqvist. 

HässleholmS IF tog sig hela vägen till Svenska cupens gruppspel under fjolåret. Väl där ställdes man mot allsvenska Djurgården och Elfsborg, samt Superettan-laget Frej.
Nu finns möjligheten att få återuppleva äventyret.

– Det var fantastiska matcher som vi spelade då. Klubben bjöd verkligen till. Framförallt för killarna blir det häftiga upplevelser, säger Niclas Lindeqvist.

Tisdagens motståndare, Torns IF, figurerade även de i Svenska cupens gruppspel under 2018. Den aktuella toppklubben i division ett blir en tuff nöt att knäcka för Hässleholm.

– Vi har full respekt för Torn. Det är ett lag som går som tåget i ettan också. Och jag vet att den föreningen bestämt sig för en egen modell, vilket är imponerande. De har hållit fast vi den modellen och utvecklats år för år. Jag är absolut inte förvånad över deras framgångar. Det blir en väldigt spännande match.

Vad går ni in med för känsla till matchen?
– Vi har ju mött alla lag i vår serie nu, och jag kan säga att vi håller på denna nivå. Sen kan vi vara mer cyniska när vi får lägena. Nä, det ska bli intressant att mäta oss med ett lag på den nivån.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close