Korpen Malmö IFMagasin

Korpen Malmö flyttar till Lindängen och Hyllie

En dubbel flytt ska ge Korpen Malmö ett stort lyft. Efter tio år på Mellanheden flyttar fotbollen till Lindängens IP (bilden) där Malmö stad kommer att anlägga en ny plan. Samtidigt lämnar Korpen kanslilokalerna på Hilleshögsvägen och flyttar in i Hyllie sportcenter där man även ska få tillgång till tider för att bedriva olika verksamheter.

– Äntligen fick vi ett besked, det har varit en viss oro eftersom avtalet på Mellanheden löper ut den siste november i år. Nu kan vi spela på den nya planen på Lindängen istället och den ska vara klar till säsongsstarten, säger Korpen Malmö IF:s föreningschef Ola Pettersson.

Detta är en artikel i Korpen Malmö IF:s föreningsmagasin

Planen läggs på den övre grusplanen och underlaget blir så kallat krullgräs, ett miljövänligt konstgräs utan granulat som Malmö stad vill testa.

Korpen kommer även att få tillgång till lokaler på Lindängen.

– Vi ska dela klubbstugan med BK Olympic, det vill säga använda delen de inte använder. Lokalerna blir även öppna för andra föreningar och ska kunna bokas som en tvättstuga.

Tiderna på Mellanhedens IP frigörs till andra föreningar, men Ola Pettersson berättar att man planerar att ha kvar seniorlaget som för närvarande spelar i division 6.

– Representationslaget passar bra att ha kvar på Mellanheden för att skilja det från den övriga verksamheten. Ambitionen är dessutom att starta ett damlag i Skånebolls seriesystem och det vill vi i så fall också ha på Mellanheden.

Det är tio år sedan Korpen lämnade planerna vid Ribersborg. Nu är det alltså dags för en ny flytt.

Den kommer att ske något senare än kansliflytten. Den siste december löper avtalet för källarlokalen på Hilleshögsvägen där kansliet nu finns ut, men redan i sommar sker övertagandet av lokalen på Hyllie sportcenter.

– Med start i augusti får vi också möjligheten att erbjuda en mängd olika aktiviteter där, bland annat innebandy, basket, innefotboll och pickleball. Vi hoppas på ett bra samarbete med grannarna, det vill säga föreningarna som redan finns i Hyllie.

– Med de nya lokalerna syns vi dessutom på ett helt annat sätt än nu. De som tränar och besöker Hyllie sportcenter kan inte missa oss och blir kanske nyfikna på vad vi kan erbjuda och det är mycket. På sikt hoppas vi kunna göra ett försök att få tillbaka våra innebandyserier som tidigare var en stor sak. Vi kan även via kansliet slussa vidare intresserade till våra andra aktiviteter på andra ställen i stan. I Slottsstaden har vi till exempel handboll, volleyboll och renodlade träningsgrupper, säger Ola Pettersson.

Och berättar att man redan i samband med SM-veckan ska visa upp den relativt nya sporten pickleball på Ribban.

– Pickleball liknar Padel, är lätt att lära och kul att spela. Vid T-bryggan har vi fått en möjlighet att erbjuda alla som vill att testa och det är vi mycket glada över. Hoppas att många tar chansen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close