FotbollMalmö FFNyheter

MFF ställer in extra träningsmatch mot Kristianstad FC

På tisdagskvällen möter MFF HNK Gorica i genrepet inför den allsvenska återstarten mot AIK. Dagen efter var det meningen att MFF även skulle spelat en icke annonserad och stängd extramatch mot Kristianstad FC. Den har klubben nu ställt in. Anledningen är att rehabprocessen av de skadade spelarna inte gått lika snabbt som väntat.

Med Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou, Lasse Nielsen och Jo Inge Berget i rehab istället för spel mot Gorica försvann behovet av den extra matchen.

– Vi har ställt in den. Det var inte vad vi räknade med, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Alla fyra spelarna är ungefär lika långt framme. Tyvärr för vår planering kommer matchen några dagar för tidigt och då får vi avvakta med speltid för dem. AIK har en tävlingsmatch mot IFK Norrköping på tisdagen, så vi måste använda vår träningsmatch riktigt väl för att förbereda oss, både för AIK på söndag och det som kommer efter den matchen.

Om någon av Bengtsson, Bachirou, Berget och Nielsen är tillgängliga för spel mot AIK är för tidigt att säga, men det är högst tveksamt. Nielsen och Bachirou har varit borta länge och lär knappast gå rakt in i Allsvenskan även om de är friska. Det behövs en upptrappning.

Matchen mot division 1-laget Kristianstad FC med bland andra förre MFF-spelaren Teddy Bergqvist i truppen skulle ha spelats på Hybriden, stängd för media och publik. Som matchen mot Torns IF tidigt i juli förra sommaren.

– Med båda matcherna var det meningen att alla skulle få 90 minuter. Det gick inte. Huvudsyftet med matchen mot Gorica är nu att få alla så väl förberedda som möjligt inför juli, säger Uwe Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close