FotbollMalmö FFNyheter

Antonsson gjorde mål och MFF fick en nyttig genomkörare

Laget fick en bra genomkörare inför AIK och Marcus Antonsson gjorde mål igen när MFF spelade 1-1 mot HNK Gorica.

– Gott att få göra ett mål, nu när det är dags igen. Det var dessutom skönt att jag fick sätta dit bollen till slut eftersom jag hade så många bra lägen innan, sa MFF-målskytten och tyckte att Gorica var ett nyttigt lag att möta.

– De var betydligt bättre än SönderjyskE och ganska fysiska, som AIK då också är. Överlag är det viktigt att få minuter i benen. Det var inte perfekt idag. Klart att vi ska vinna matchen så som vi skapar chanser. Samtidigt är det några tillfällen då vi går bort oss lite, blir något för offensiva och tappar boll så att de får det onödigt lätt och vi lämnar ut våra backar. När vi går upp med mycket folk som vi vill göra är det viktigt att vi inte blir plottriga och tappar bollen, för då kan ett bra lag såra oss. Någonstans var det säkert nyttigt att få känna på det. Man lär sig av misstagen och det är i träningsmatcher man ska göra dem, istället för i matcher där det står poäng på spel. Men som sagt, många fick många minuter och vi känner oss redo nu.

Målet kom i den 73:e minuten och kvitterade ledningen Gorica tagit i den första halvleken. Markus Rosenberg fick på ett perfekt inlägg till Marcus Antonsson som backat in på den bortre ytan där han i praktiken helt ostörd kunde nicka in bollen bakom Goricas målvakt Kristijan Kahlina.

Överhuvudtaget var Marcus Antonsson den som hotade det kroatiska försvaret mest, Han hittade ofta rätt i löpningarna och fick också flera bra passningar att jobba med. Fram till 1-1 hade han – och MFF – dock oflyt eller oskärpa i avsluten.

MFF lät nio av de elva startspelarna köra 90 minuter. De enda två bytena som gjordes var att Erdal Rakip kom in istället för Arnor Traustason (minut 67) och att Romain Gall ersatte Franz Brorsson (minut 78). Det sista var dessutom ett påtvingat byte.

– Franz fick kramp, berättade MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Förhoppningsvis är han snabbt tillbaka för han är viktig för oss nu, fortsatte han och tänkte på läget med de fyra skadade spelarna Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Jo Inge Berget och Fouad Bachirou.

Om någon av dem kan vara tillbaka mot AIK på söndag ville han inte gå in på.

– Jag vet vilka som är närmare än de andra, men det är onödigt att bjuda AIK på den informationen, sa Uwe Rösler och berättade att assisterande tränaren Rob Kelly var på plats för att se matchen AIK-IFK Norrköping som gick parallellt med MFF:s match mot Gorica.

– Jag kommer att få information av honom imorgon, just nu är mina tankar helt och hållet på vår egen match.

– I den andra halvleken blev matchen mer öppen, vilket passade oss. Sista 10-15 blev vi dock trötta. Gorica var ett bra och fysiskt lag som vi fick mycket ut av att möta. All heder till deras insats.

Guillermo Molins blev sjuk och var inte med i matchtruppen och Anel Ahmedhodzic var över i Danmark och spelade en internmatch mot Superligalaget Hobro IK, som Skånesport tidigare berättat att han är på väg att lånas ut till.

Hur pass snabbt 20-årige talangen Ahmedhodzic kan släppas till Hobro avgörs av skadeläget, inte minst om Franz Brorssons krampkänning snabbt försvinner.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer om MFF

Förre MFF-profilen Jörgen Pettersson släpper MFF-singel på Spotify

Om ett par veckor släpper Jörgen Pettersson en MFF-låt

Relaterade artiklar

Back to top button
Close