Handboll

Handbollslandslaget spelar match i Kristianstad

Schemat inför EM på hemmaplan är spikat – Sverige möter Island i två landskamper under höstens enda landslagssamling. Den 25 oktober möts lagen i Kristianstad Arena och två dagar senare i Karlskrona.

Sedan tidigare har det stått klart att Sverige möter Egypten i Jönköping (5 januari) och Alingsås (7 januari) innan EM drar igång. Nu är det också klart vilka matcher det blir under landslagsveckan i oktober.

Den första landskampen spelas i Kristianstad Arena fredagen den 25 oktober och den andra i nya Brinova Arena Karlskrona söndagen den 27 oktober.
– Island är en tuff motståndare som liksom vi förbereder oss för EM i januari och vi måste prestera på topp för att kunna besegra dem. Veckan i Karlskrona och Kristianstad är den enda samlingen vi har innan EM-truppen ska tas ut så den blir viktig i vår uppladdning inför EM. Jag räknar med att ge många spelare chansen och få svar på de eventuella frågetecken som jag har innan EM-truppen ska presenteras, säger den svenska förbundskaptenen Kristján Andrésson, tidigare landslagsspelare för just Island.

– Jag ser oerhört mycket fram emot nästa säsong och det blir kul att vi ska spela landslagssäsongens första match i Kristianstad där jag har så många positiva minnen från och att det blir mot flera tidigare isländska lagkamrater och vänner. Den nya arenan i Karlskrona har jag också hört mycket positivt om, så jag hoppas att jag får möjlighet att uppleva de här två matcherna och sedan ett EM på hemmaplan, säger högernian Albin Lagergren.

EM spelas i Sverige, Norge och Österrike 9–27 januari 2020. Sverige spelar gruppspelet i Scandinavium i Göteborg och vid eventuellt avancemang blir det huvudrunda i Malmö Arena. Finalhelgen avgörs på Tele2 Arena i Stockholm.
Grupperna till EM lottas i Wien på fredag.

Biljetterna till matcherna mot Island i Kristianstad Arena släpps i augusti på handboll.ebiljett.nu

Relaterade artiklar

Back to top button
Close